Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

O režiséra Woodyho Allena sa bijú Židia: Prosia ho, aby točil v Izraeli!

Izrael vidí v Allenovi skvelú príležitosť na zviditeľnenie sa Zobraziť galériu (8)
Izrael vidí v Allenovi skvelú príležitosť na zviditeľnenie sa (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Losangeleský časopis Jewish Journal zahájil kampaň, ktorou chce presvedčiť režiséra Woodyho Allena (76), aby budúci film natočil v Izraeli.

Nadačná internetová stránka Jewcer začala na projekt zbierať peniaze. Podľa autorov projektu je potrebné napraviť to, že človek, ktorý "urobil toľko, aby osvetlil definíciu Žida, v Izraeli sám nikdy nebol". "Netušíme, čo vznikne, ak sa Woody Allen objaví v Tel Avive alebo Jeruzaleme, ale chceme zaplatiť, aby sme sa to dozvedeli," uvádza sa na stránke.

Allen je na nej citovaný z ďalších listov, ktorým povedal, že natáča vždy tam, kam ho pozvú. Je vraj rád, že ho pozývajú Európania.

Ďalej sa na stránke uvádza, že Izrael má šancu nechať sa zvečniť vo filme za "mizerných 18 miliónov" dolárov, čo je vraj suma, za ktorú Allen filmy nakrúca.

Allen pochádza z brooklinskej ortodoxnej židovskej rodiny. Hoci najslávnejšie filmy nakrútil v rodnom New Yorku, v posledných rokoch pracuje v Európe. V Londýne vznikli filmy Match Point - Hra osudu, Sólokapor a Kasandrin sen, v Barcelone komédia Vicky Cristina Barcelona, v Paríži Polnoc v Paríži a v Ríme snímku Do Ríma s láskou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu