Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šok pre gitaristu Black Sabbath: Rakovina!

Tony Iommi Zobraziť galériu (2)
Tony Iommi

LONDÝN - Tonymu Iommimu, gitaristovi britskej hardrockovej skupiny Black Sabbath, diagnostikovali zhubný nádor lymfatického tkaniva v počiatočnom štádiu. Informovala o tom dnes oficiálna stránka hudobníka.

Kým sa bude 63-ročný Iommi liečiť v Londýne, tak ostatní členovia legendárnej skupiny, v pôvodnom zložení, budú pri komponovaní a nahrávaní piesní na svoj prvý album za ostatných 33 rokov cestovať medzi Los Angeles a britskou metropolou.

"Členovia kapely posielajú svojmu gitaristovi pozitívne vibrácie. Iommi spolupracuje s lekármi na liečebnom pláne, aby železný muž rock'n'rollu zostal v optimistickej nálade a odhodlaný úplne sa vyliečiť," píše sa v správe na Iommiho internetovej stránke s tým, že nový album by mal vyjsť na jeseň tohto roka.

Black Sabbath je jednou z najvýraznejších skupín tvrdej rockovej hudby, keď sa jej za svoju kariéru podarilo predať odhadom 70 miliónov nosičov.

Skupina v novembri ohlásila comeback v pôvodnom zložení i so spevákom Ozzym Osbournom. Vydanie nového albumu by malo v tomto roku sprevádzať svetové turné.

Ostatný album Black Sabbath vydali v roku 1978 pod názvom Never Say Die. Osbourna z kapely v roku 1979 vyhodili a fungovali v rôznych zostavách. Obnovená kapela spoločne koncertovala naposledy začiatkom milénia, napísala agentúra Reuters.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu