Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Británii sa špekuluje: Čakajú Kate s Williamom dieťa?

Princ William a Kate Zobraziť galériu (9)
Princ William a Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN - V Británii narastajú špekulácie o tehotenstve manželky princa Williama vojvodkyne z Cambridge. Tá na nedávnej návšteve distribučného centra detského fondu OSN (UNICEF) v Dánsku totiž odmietla ochutnať arašidovú pastu, ktorú rozdávajú hladujúcim v rozvojových krajinách. Podľa lekárov sú arašidy nevhodné pre tehotné, pretože by mohli rozvinúť u nenarodených detí alergie.

Buckinghamský palác vydal podľa denníka Daily Mail vyhlásenie, podľa ktorého Kate netrpí alergiou na oriešky, čo by špekulácie o očakávaní kráľovského potomka potvrdzovalo.

Podľa reportáží venovala Kate potom, čo veľmi decentne odmietla pastu ochutnať, svojmu manželovi významný pohľad. Princ William, dánsky korunný princ Frederik i jeho žena Mary pastu ochutnali.

Lekári odporúčajú tehotným ženám vyvarovať sa arašidom a arašidovým výrobkom, kvôli prevencii pred rozvojom možných alergií plodu. Spravodajca denníka The Sun konštatoval, že vyhlásenie kráľovského paláca bolo značne prekvapujúce.

Britský kráľovský pár navštívil centrálu UNICEF pri príležitosti svojej prvej oficiálnej návštevy dánskej metropoly. V Kodani sa počas dňa zaujímal o podrobnosti k situácii v suchom postihnutej východnej Afrike a chvíľu pomáhal baliť lepenkové škatule s dodávkami pomoci. Stretol sa aj so sponzormi UNICEF a britským hercom Sirom Rogerom Moorom, ktorý je svetovým veľvyslancom organizácie už viac ako 20 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu