Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Matkou v 60-tke: Až bude moja dcéra dospievať, budem mŕtva!

Susan s dcérkou a expartnerom Nickom
Susan s dcérkou a expartnerom Nickom (Zdroj: Daily Mail)

PRAHA - Ako 57-ročná Susan Tollefsenová z Veľkej Británie zistila, že túži po dieťati. O dva roky neskôr skutočne vďaka umelému oplodneniu porodila dcéru. Mnohí jej rozhodnutie kritizovali. Tvrdili, že je príliš stará na materstvo. Dnes, o tri roky neskôr, Susan priznáva: "Kiež by som bola mladšia."

V čase, keď sa Susan rozhodla ísť na umelé oplodnenie sa cítila mladá a fit, jej priateľ mal 46 rokov a na otcovstvo teda nebol pristarý. Milovali sa a boli presvedčení, že spolu chcú dieťa. V Británii je v rámci štátneho zdravotného systému zakázané žene staršej ako 40 rokov umelé oplodnenie podstúpiť. V rámci súkromných kliník je hranica nastavená na 50 rokov. Susan však výrazne presiahla oba limity, a tak odletela na operáciu do Ruska.

Darované vajíčko oplodnené spermiami jej muža sa ujalo. Po deviatich mesiacoch sa narodilo krásne zdravé dievčatko Freya. Tým však idylka skončila. Jej priateľ Nick Mayer odmietol zmeniť štýl života a adaptovať sa na to, že má teraz dieťa. Nakoniec sa museli rozísť.

Najstaršia prvorodička Británie teraz vidí problémy, ktoré so sebou materstvo nesie. A všetky ich musí znášať sama. Pre rozhovor s britským denníkom Daily Mail sa nechala počuť: "Chcela by som vidieť, ako moja dcéra dospieva, vydáva sa a má vlastné deti."

Keď sa jej prípad dostal do médií, zožala žena drsnú kritiku, ale dnes hovorí: "Keď sa obzriem, s kritikou musím súhlasiť ... To, že zomriem a moja dcéra bude stále veľmi mladá mi láme srdce." Jediné, čo mohlo odporcov jej materstva obmäkčiť, bol vek otca. Ten ale žije od rodiny odlúčený a s dcérou trávi víkendy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu