Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ukázali Jacksonove nahé telo z pitvy: Pred smrťou bol takmer slepý!

Telo Michaela Jacksona Zobraziť galériu (6)
Telo Michaela Jacksona

LOS ANGELES - Americký popový spevák Michael Jackson (†50) bol pred smrťou už takmer slepý, mal problémy s močovým ústrojenstvom a trikrát týždenne kvôli kožným problémom navštevoval dermatológa. Vyplýva to z policajnej výpovede Jacksonovho osobného lekára Conrada Murrayho (58), ktorý je súdený kvôli obvineniu z neúmyselného zabitia hviezdy.

Podľa záznamu výpovede Murrayho, ktorý bol zhotovený dva dni po Jacksonovej smrti - 25. júna 2009, spevák nosil ku koncu života okuliare so zväčšovacími sklíčkami. Mal tiež obrovské problémy s močením. Trvalo mu vraj "hodiny", kým zo seba dostal pár kvapiek. Výsledkom bolo časté pomočovanie. 

Počas súdneho procesu sa už dostalo na verejnosť, že Jackson mal v čase smrti zavedený katéter a  v nose mal hadičku, ktorou mu bol priebežne dodávaný kyslík.

Podľa Murrayho mal Jackson problémy so životosprávou - takmer nejedol a nepil. Lekár u neho niekoľkokrát zasahoval kvôli spevákovej dehydratácii. Jackson si sťažoval, že bol nútený jesť v detstve, takže sa mu stravovanie sprotivilo. Ku koncu života sa občas premohol k tomu, aby si dal kuracie mäso s ryžou.

Keď bol ešte Jackson aktívnejší, často tiež navštevoval renomovaného kožného lekára z milionárskej štvrti Beverly Hills. Konzultácie pre neho boli podľa svedectva jeho spolupracovníkov tak vyčerpávajúce, že potreboval najmenej 24 hodín na to, aby si odpočinul. Išlo vraj o jeho "najhoršie dni" na scéne.

Murray, ktorému hrozia štyri roky väzenia, priznal, že spevákovi ráno pred smrťou podal anestetikum propofol. Látku používanú na uvedenie do anestézy si vraj Jackson vyžiadal, pretože mu nezaberali lieky na spanie. Podľa Murrayových obhajcov si spevák dal ale neskôr sám ďalšiu dávku navyše, čo spôsobilo jeho okamžitú smrť.

Súdny lekár Christopher Rogers, ktorý vykonal pitvu Jacksonovho tela, v utorok toto tvrdenie vyvracal s tým, že by Jackson, ktorý už pod vplyvom propofolu bol, musel mať silu vstať a látku do seba vpraviť, a to všetko v dvoch minútach, kedy sa od neho Murray podľa vlastnej výpovede vzdialil. To označil Rogers za nemožné. Počas Rogersovej výpovedi prítomných v súdnej sieni, ale aj sledujúcich mimo nej, šokoval zverejnením fotografie Jacksonovho tela z pitevného stolu. 

Telo Michaela Jacksona
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu