Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladý talentovaný Kórejčan sa stal senzáciou!

Čche Song-pong
Čche Song-pong (Zdroj: YouTube)

SOUL - Novou senzáciou, ktorá prekročila hranice Južnej Kórey, sa stal Čche Song-pong (22), ktorý v nedeľu skončil druhý v miestnej televíznej talentovej súťaži. Prvú priečku síce získala sedemnásťročná tanečnica, avšak Čche si divákov získal nielen svojím spevom, ale aj pohnutým životným príbehom.

Čche je vážny a zdvorilý. Usmieva sa len zriedka, čo neprekvapí vzhľadom na to, čím už musel v živote prejsť, napísal spravodajský server CNN. V troch rokoch skončil v sirotinci. V piatich odtiaľ utiekol, pretože ho šikanovali. "Keď zneužívajú malé dieťa, jediná vec, ktorá mu napadne, je utiecť od toho," povedal CNN. "Vtedy sa môj život zmenil."

Ďalších desať rokov žil na ulici, občas bol jeho domovom kontajner, niekedy výťahová šachta v nočnom klube alebo verejné záchody. Aby prežil, predával žuvačky a alkohol v baroch a kluboch. "Niektorí ľudia si kúpili žuvačku, ale iní ma udreli do hlavy fľašou od piva alebo mi dali päsťou. Žil som zo dňa na deň."

Jeho spôsob obživy sa nepáčil ani miestnym zločineckým gangom. Raz ho chytili a odviezli do hôr. "Vykopali jamu, hodili ma do nej a zahrabali."

Ak v ňom jeho zážitky vzbudzujú hnev, nedáva ho najavo. Pred každou odpoveďou dlho premýšľa a dokonca sa ospravedlňuje za to, že nedokáže lepšie vyjadriť svoje myšlienky. "Môj život bol zbytočný," hovorí. "Existovala jediná vec, ktorá mi dávala útechu. Bola to hudba, nie ľudia. Cítil som pokoj, keď som počúval hudbu. Hudba bola môj jediný priateľ, keď som bol osamelý."

V jednom z nočných klubov počul speváka operných piesní a hneď vedel, že toto chce robiť. Na internete si potom našiel učiteľa, bývalého operného speváka Pak Čung-Soa.

Pak vraj Čcheovmu príbehu neveril, kým sa nepresvedčil na vlastné oči.  "Býval v kontajneri, bez tečúcej vody, bez elektriny alebo tepla. Hovoril, že v zime tam spí pod vrstvami šiat."  Zimy v Kórei sú chladné a teploty často klesajú pod bod mrazu. "Jeho situácia bola neuveriteľne tvrdá," povedal Pak. "Ale jeho vášeň k hudbe, jeho túžba učiť sa, nesmierne silná," dodal spevák, ktorý ho začal zadarmo učiť. Skontaktoval ho tiež s detskou nadáciou a sociálnou pracovníčkou, ktorá jeho prípad prevzala. Vďaka tomu získal vládou dotované bývanie.

Čche pripustil, že sa v živote pokúšal niekoľkokrát zabiť a veril, že sa nemal nikdy narodiť. Potom, čo skončil druhý v súťaži Kórea 's Got Talent, vyhlásil, že teraz už má dôvod žiť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu