Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Najstaršia vnučka kráľovnej Alžbety: Povedala áno ragbistovi!

Mike Tindall a Zara Phillips Zobraziť galériu (7)
Mike Tindall a Zara Phillips

EDINBURGH - Tisíce ľudí sa zhromaždili v škótskej metropole Edinburgh, kde sa dnes koná svadba Zary Phillips, najstaršej vnučky britskej kráľovnej Alžbety II., a ragbistu Michaela Tindalla.

Tridsaťročná nevesta si ponechá svoje dievčenské meno. Vnučka britskej kráľovnej je profesionálnou jazdkyňou na koni, ktorá v roku 2006 dokonca zvíťazila v individuálnych pretekoch všestrannej spôsobilosti na Svetových hrách medzinárodnej jazdeckej federácie (FEI) v Nemecku. Tento triumf získala v roku 1971 aj jej matka princezná Anna.

Svadba sa koná ako súkromná udalosť, nie ako kráľovský sobáš. Napriek tomu sa pozdĺž ulice Royal Mile v Edinburghu zhromaždilo množstvo divákov vrátane približne 30 ľudí, ktorí sa tam utáborili, aby si zabezpečili najlepšie miesta na zahliadnutie novomanželov.

Medzi svadobnými hosťami v kostole Canongate Kirk by mala byť aj kráľovná Alžbeta II. s manželom princom Philipom, princ Charles a jeho manželka Camilla, ako aj princ Harry. Chýbať mi nemali ani novomanželia princ William a jeho manželka Kate.

Medzi prominentnými hosťami zo ženíchovej strany by mali byť i hviezdy anglického ragby vrátane trénera národného tímu.

Svadba prilákala do Edinburghu množstvo turistov. V tomto meste sa 12. augusta začne renomovaný festival umenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu