Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Markizák si z exotiky odnáša NEŽELANÝ suvenír: Na tele si objavil ZÁHADNÉ FĽAKY!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Instagram M.G.)

BALI - Dovolenka v exotike vždy prináša isté neznámo... To, čo nám u nás neublíži, môže tam spôsobovať veľké problémy. Svoje by o tom aktuálne vedel hovoriť aj bývalý účastník Farmy X, Michal Gajdošech (33). Ten sa aktuálne nachádza na Bali, odkiaľ si však odnesie neželaný suvenír. Na tele si objavil záhadné fľaky!

Iná krajina, iná kultúra, ale aj fauna a flóra... S tým musí pri ceste do exotiky rátať každý turista. A preto popri relaxe a zábave, treba byť v takomto prostredí aj trochu ostražitý. Pretože čo je u nás neškodné, môže byť tam prudko jedovaté. Svoje by o tom aktuálne vedel hovoriť aj účastník markizáckej Farmy X Michal Gajdošech.

Ten si momentálne užíva dovolenku na Bali. Pred pár dňami ho však vystrašili záhadné fľaky, ktoré objavil na svojom tele. Okrem neho si ich na tele našla aj jeho priateľka. Ide o tmavé, akoby spálené fľaky, ktoré postupne tmavnú. Čo ich spôsobilo, vraj nevedia. Možností je však, ako zistili, viacero a okrem tých úplne najbanálnejších, až po tie desivejšie.

Prvý deň
Zobraziť galériu (5)
Prvý deň  (Zdroj: Instagram M.G.)

Po týždni
Zobraziť galériu (5)
Po týždni  (Zdroj: Instagram M.G.)

„Úprimne vôbec neviem, od čoho to je. Keď som to dal na Instagram, ľudia mi písali, či to nebolo popálenie od medúzy. Druhí písali, či to nebolo z citrusových plodov - citrón, limetka, lebo tie keď si obtrieš o kožu a svieti ti na to slnko, tak sa takto popáliš. A vraj to mali aj 3-4 roky, tak to som bol vystrašný,“ prezradil pre Topky.sk Gajdošech.  

Poslednou možnosťou bol mravec, ktorý vypúšťa agresívny toxín, ktorý je silnejší ako jed kobry. A práve ten môže spôsobiť podobné fľaky na tele. Ide o takzvaného Tomcat mravca. „Najbežnejší je nočný kontakt, pacienti často uvádzajú, že sa nasledujúci deň prebudili s nevysvetliteľnými léziami alebo svrbením, čo naznačuje, že chlobák bol náhodne rozdrvený počas spánku,“ uvádza stránka thedosebali.com.

Jed je tak silný, že aj náhodné obtretie o takéhoto chrobáka či použitie osušky, na ktorej bol, môže spôsobiť popálenie kože. „Raz, keď som išiel na motorke, tak som zabíjal niečo na stehne, ale neviem. Neviem či to bolo ono,“ pokračoval Gajdošech. Ten si z dovolenky odnáša neželaný suvenír a do budúcna bude vedieť dve veci - že má dávať pozor na citrusy, keď je na slnku a že si má dávať pozor na malých čierno-červených chrobákov.  

Markizák si z exotiky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram M.G.)

Viac o téme: Michal Gajdošech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu