Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

To je TRAPAS! Prekvapivé slová Evíka zo Slunce, seno: Za svoju úlohu sa v mladosti HANBILA!

Jaroslava Kretschmerová Zobraziť galériu (2)
Jaroslava Kretschmerová (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Jaroslavu Kretschmerovú (68) si Česko a Slovensko spája predovšetkým s postavou Evíka z legendárnej filmovej trilógie Slunce, seno. Aktuálne česká herečka vystupuje v muzikálovej adaptácii tohto počinu. A tvrdí, že srdcom je stále bláznivý Evík... No kedysi sa vraj za túto úlohu "hanbila".

Na natáčanie legendárnej komédie Zdeňka Trošku s Jiřím Lábusom a neskôr s Martinom Dejdarom spomína herečka s nostalgiou. „Boli to pre mňa nádherné dva roky prázdnin v rozkošnej juhočeskej dedine so skvelým štábom, so skvelým pánom režisérom a bezchybnými kolegami,“ vyjadrila sa v rozhovore pre portál eXtra.cz.

Od natáčania tento rok uplynie už 40 rokov. „Možno sa pár ľudí zídeme aj v Hošticiach na konci leta,“ prezradila. Fanúšikovia ju vraj dodnes na ulici spoznávajú a spájajú si ju predovšetkým s postavou Evíka. Kedysi sa za to dokonca hanbila. „Zozačiatku som z toho bola vykoľajená, že na mne niekto pokrikuje Evíku, hovorila som si, ježiš to je trapas, ale teraz už mi to príde milé,“ priznala. 

Aktuálne herečka v Slunce, seno opäť hrá, no nestvárňuje bláznivého Evíka, ale hoštickú klebetnicu Kelišku. V Hudobnom divadle Karlín sa totiž hrá muzikálová adaptácia trilógie. „Je to milé. Ja som si teda hovorila, že tú Kelišku nie, že to musí hrať niekto typu Jany Synkovej, ale prehovorili ma na to a je to pre mňa veľká česť, že si môžem zahrať Kelišku, aj keď srdcom som predsa len stále Evík,“ dodala. 

Jaroslava Kretschmerová (vpravo) vo filme Srdce na dlani z roku 2022.
Zobraziť galériu (2)
Jaroslava Kretschmerová (vpravo) vo filme Srdce na dlani z roku 2022.  (Zdroj: CinemArt)

Viac o téme: Slunce senoJaroslava Kretschmerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu