Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Manžel Pauhofovej vyvolal na Českých levoch ROZRUCH: Podpora TERORISTOV? Takto to obhajoval!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Cez víkend sa v Prahe odovzdávali filmové a televízne ceny Český lev. Galavečera sa zúčastnila aj herečka Táňa Pauhofová (40) s manželom Jonatánom Pastirčákom (31), ktorý bol nominovaný. Hudobník však hneď pri príchode vyvolal rozruch. Na saku mal totiž pripnuté dve vlajky - vedľa ukrajinskej aj palestínsku. České médiá ho preto začali obviňovať z podpory terorizmu. Slovák sa teraz rozhodol uviesť veci na pravú mieru!

Manžel herečky Tatiany Pauhofovej, hudobník Jonatán Pastirčák bol cez víkend pozvaný na slávnostné odovzdávanie cien Český lev. Vyslúžil si totiž nomináciu v kategórii Najlepšia hudba, za drámu Citlivý človek. Hneď pri príchode však na seba strhol pozornosť a vyvolal rozruch.

Podľa českých médií vraj priamy prenos zneužil k propagácii Palestíny, kde vládne teroristická organizácia Hamas. „Manžel Pauhofovej podporuje teroristov? Škandálne zneužitie Českých levov,“ takto znel len jeden z titulkov, ktoré cez víkend zaplavili médiá. Dôvodom bola vlajka Palestíny, ktorú si hudobník pripol na sako vedľa ukrajinskej. 

Manžel Pauhofovej vyvolal na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Na galavečere sa mu svoj zámer veľmi vysvetľovať nechcelo. Napokon sa však pre český Blesk rozhovoril. „Je to čisté nepochopenie môjho symbolického gesta,“ uviedol na začiatok Pastirčák. „Nepodporujem teroristov. Palestínska vlajka nie je vlajka hnutia Hamas. Chcel som ňou vyjadriť podporu civilnému obyvateľstvu Palestíny, o ktorom sa v českých a slovenských médiách hovorí veľmi málo,“ vysvetľuje hudobník. 

„Považujem za cynické, s akou ľahkosťou prihliadame na obrovské množstvo civilných obetí, medzi ktorými je veľmi vysoký podiel žien a detí, ktoré rozhodne nemôže nikto označovať za bojovníkov Hamasu,“ uviedol Jonatán s tým, že sa mu nepáči ani blokovanie humanitárnej pomoci a jej zadržiavanie na hraniciach, kvôli čomu vraj populácii v Gaze hrozí hladomor. 

Manžel Pauhofovej vyvolal na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

„Razantne odsudzujem akékoľvek násilie, či už ho pácha jedna alebo druhá strana. Avšak reakcia Izraela na teroristický útok zo 7. októbra, vo svojej deštrukcii ľudských životov a infraštruktúry, presiahla akékoľvek ospravedlniteľné medze. Stop krviprelievaniu,“ dodal Pastirčák. V tejto súvislosti sa vyjadril aj exmanžel Veroniky Žilkovej, bývalý veľvyslanec v Izraeli, Martin Stropnický. Aktuálne sa nachádza v Tel Avive a na vec má jasný názor. 

„Žijeme v slobodnej spoločnosti, tak každý má právo vyjadriť svoj názor. Dospeli sme do štádia, že Hamas je teroristické hnutie, to nie sú radikáli, ale teroristi! Jeho podpora od najrôznejších ľudí pramení z humanizmu, snažiaceho sa o ospravedlnenie podpory vraždenia nevinných ľudí,“ vyjadril sa Stropnický Blesku. „Momentálne som v Izreali a veľmi ťažko nesiem demonštrácie za prepustenie unesených ľudí Hamasom. Fotky detí, žien, krásnych mladých párov sú vylepené na každom kroku,“ pokračoval. 

„Podporovateľom aj tomu mladíkovi z Levov odporúčam naštudovať si históriu. Bude ale musieť ísť ďalej, až k založeniu izraelského štítu. V každom prípade, toto na filmové ceny nepatrí,“ dodal Stropnický. 

Martin Stropnický
Zobraziť galériu (5)
Martin Stropnický  (Zdroj: TASR/ AP)

Viac o téme: Táňa PauhofováJonatán Pastirčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu