Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zdrvujúci stav Jiřího Krampola: Skončil na JIS-ke... Takmer nevedel rozprávať!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Archiv TV Nova / Tomáš Martínek)

PRAHA - Zdravotný stav herca Jiřího Krampola (85) je v posledných rokoch ako na hojdačke. Populárny český herec má neustále zdravotné problémy a jeho stav si už mnohokrát vyžiadal okamžitú hospitalizáciu. A momentálne je, bohužiaľ, opäť v rukách lekárov...

Ešte v januári sme na Topkách písali o tom, že Krampol strávil vianočné sviatky v nemocnici. Dôvodom bola jeho slabosť v nohách, ktoré ho akosi prestali poslúchať. Jeho stav bol natoľko vážny, že ho lekári odmietali pustiť domov. 25. decembra herec zalarmoval svojho manažéra Miloša Schmiedbergera, ktorý zariadil prevoz a hospitalizáciu. „Cítil som slabosť pri chôdzi a bál som sa, že spadnem," vysvetlil vtedy Krampol, ktorý žije sám, a tak ho v takýchto chvíľach nemá kto opatrovať. 

No a aktuálne bolo opäť nutné zalarmovať záchranku. Český Blesk.cz informuje, že herec skončil na JIS-ke. „Zranil som sa v byte, keď som spadol. Narazil som si kostrč,“ tvrdil pre spomínaný portál. Podľa ich zdroja však bol jeho stav omnoho vážnejší, než verejne priznal. Krampol mal vraj nábeh na zápal pľúc a Blesk tvrdí, že bez sanitky, rýchlej pomoci a jednotky intenzívnej starostlivosti sa to už nezaobišlo. „Jirkovi bolo veľmi zle, nemohol skoro hovoriť, potreboval okamžitú pomoc,“ prezradil im zdroj z blízkosti herca.

Galéria: Galéria Jiří Krampol

Zápal pľúc pritom Krampola postihol už v decembri 2021. Jeho stav bol vtedy tak vážny, že ho lekári museli uviesť do umelého spánku. Potom, čo sa jeho stav podarilo stabilizovať, herec dokonca prezradil, že si myslel, že zomrie. „Zoskočil som hrobárovi z lopaty, a to nehovorím ako frázu, ale skutočnosť. V Nemocnici Na Františku som doslova bojoval o život. Vďaka celému personálu a prístrojom ma dali dokopy, veľmi ďakujem,“ vyjadril sa vtedy. Snáď teda jeho stav momentálne až taký zlý nie je a herec sa čoskoro zotaví bez podobných ťažkostí, aké prežíval v minulosti. 

Jiří Krampol
Zobraziť galériu (2)
Jiří Krampol  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jiří Krampol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu