Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žulčák o východniarskych slovách, ktoré ste ani nepočuli: Veď mu NIČ nie je rozumieť!

Daniel Žulčák
Daniel Žulčák (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Úspešný herec, populárna speváčka a spisovateľka, ktorá je zároveň aj vyšetrovateľkou. To sú hostia Petra Marcina v jeho sobotnej talkšou Neskoro večer.

Peter Marcin ako prvého privíta herca, aktuálne hlavného hrdinu v úspešnom seriáli RTVS Čas nádejí Daniela Žulčáka. Herec pochádza z Hudcoviec na východe Slovenska a pri štúdiu na VŠMU musel odstrániť prízvuk a vzdať sa aj iných východniarskych návykov: "Tu začala práca na odstraňovaní východniarskeho prízvuku", spomína si Daniel, ktorého problém so slovnými spojeniami "dva pivá" či "dve lístky" odstránil už jeho dedko tým, že ho to naučil správne. Danielo zároveň vysvetlil, ako si zjednodušili slová, v ktorých boli tri spoluhlásky za sebou. Pozrite si ukážku a dozviete sa, s čím všetkým sa musel populárny herec rozlúčiť. Nenechajte si však ujsť celý rozhovor Marcina a Žulčáka už v sobotu večer o 21.40 na Jednotke v relácii Neskoro večer!

Ďalšími hosťami budú speváčka, skladateľka, textárka a klaviristka Lenny Filipová, ktorá je dcérou folkovej speváčky a gitaristky Lenky Filipovej. V minulom roku získala cenu Českej hudobnej akadémie Anděl v kategórii sólovej interpretky roka. Tretím hosťom je Eliška Melušová, ktorá cez deň rieši zákony i trestné činy ako policajná vyšetrovateľka a večer sa púšťa do písania dobrodružno-romantických zápletiek svojich románových postáv.

Žulčák o východniarskych slovách, ktoré ste ani nepočuli: Veď mu NIČ nie je rozumieť! (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: RTVSNeskoro večerDaniel ŽulčákNárečie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu