Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Legendárna Bohdalová šokovala: KONČÍ… Neúprosné slová LEKÁRA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Počas minulého roka sa pomerne často hovorilo o tom, že herečku Jiřinu Bohdalovú (92) trápia rôzne zdravotné problémy. Pred Vianocami dokonca musela byť hospitalizovaná a lekári zdvihli varovný prst. Herečka bola nútená zvoľniť pracovné tempo. A hoci ich v tom čase poslúchla, aj naďalej chcela zostať aktívna. Teraz ale prišiel veľký zvrat...

Aj napriek tomu, že herečka v máji oslávila 92. narodeniny, bola aj naďalej aktívna a hoci čelila zdravotným komplikáciám, stále pôsobila vitálne. Aj naďalej však navštevovala lekárov a absolvovala rôzne vyšetrenia, no a najnovšie už evidentne nemala inú možnosť, ako svoje pracovné povinnosti radikálne okresať. Po takmer dvadsiatich rokoch sa rozhodla ukončiť svoju kariéru v Divadle na Jezerke, kde pôsobila od roku 2005. 

Jiřina Bohdalová
Zobraziť galériu (3)
Jiřina Bohdalová  (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa portálu tn.nova.cz je za týmto radikálnym rozhodnutím odporúčanie Bohdalovej kardiológa. O tom, že herečka končí, neinformovala ona, ale riaditeľ divadla. „Tento týždeň sme navštívili Jiřinu Bohdalovú pri príležitosti ukončenia jej divadelnej kariéry. Do Divadla Na Jezerke nastúpila 3. októbra 2005 a teraz na odporúčanie primára Kardiologického oddelenia Nemocnice Na Homolke s aktívnym hraním v divadle končí – a zase 3. októbra. Aké symbolické,“ oznámil Ján Hrušínský na sociálnej sieti Facebook.

Jiřina Bohdalová však bude aj naďalej pôsobiť vo filmových projektoch. Problémom pre jej zdravotný stav bolo to, že práca v divadle je komplikovanejšia. „Viem, že divadlo je neporovnateľne náročnejšie. Preto takéto rozhodnutie úplne chápem. A teším sa na stretnutia pri premiérach v Divadle na Jezerke. Som vďačný za všetko dobré, čo sme spolu v divadle zažili. Nebolo toho málo,“ dodal v príspevku riaditeľ Hrušínský. Samotná Jiřina Bohdalová však túto tému zatiaľ nijako nekomentovala. 

Legendárna Bohdalová šokovala: KONČÍ…
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Jiřina Bohdalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu