Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nedávno svadba, teraz smútok: Slovenská speváčka (†25) prehrala boj s rakovinou!

Patricie Janečková Zobraziť galériu (3)
Patricie Janečková (Zdroj: Instagram PJ/Adam Živnůstka)

PRAHA - Patrície Janečková, ktorá ako dieťa vyhrala šou Talentmania, prehrala boj so zákernou rakovinou. Mladá speváčka sa len nedávno vydala za hereckého kolegu Vlastimila Burdu.

Slovenská speváčka zomrela v nedeľu 1. októbra. Smutnú správu potvrdila jej manažérka Jana Švábová. 

Nedávno svadba, teraz smútok:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram PJ)

Patrícia minulý rok informovala o svojom boji s rakovinou pŕs. Keď to vyzeralo, že je z najhoršieho vonku, zasnúbila sa a v júli sa aj vydala. Ako sama hovorila, nie je dôvod strácať čas. Vlastimil Burda sa tak len krátko po svadbe stal vdovcom. 

Nedávno svadba, teraz smútok:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram PJ)

Janečková sa narodila v Nemecku slovenským rodičom, vyrastala a žila v Ostrave, kde absolvovala operný spev na Janáčkovom konzervatóriu. Vystupovala na festivaloch v Česku aj v zahraničí, ako sólistka účinkovala s mnohými slovenskými a českými symfonickými a komornými orchestrami, pôsobila v Národním divadle Moravskoslezkém. 

V roku 2010 ako 12-ročná vyhrala česko-slovenskú súťaž Talentmania. V roku 2014 sa stala absolútnou víťazkou svetovej speváckej súťaže Concorso Internazionale Musica Sacra v Ríme. Získala tak štipendium na letných speváckych kurzoch v talianskom Arezze. V roku 2016 dostala tri ocenenia na Medzinárodnej speváckej súťaži Antonína Dvořáka. 

Viac o téme: Patrícia Janečková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu