Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná správa: Zomrela herečka (†77) zo Starcov na chmelu!

Zomrela Ivana Pavlová. Zobraziť galériu (2)
Zomrela Ivana Pavlová. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Filmový svet smúti! Česko obletela správa o smrti herečky a tanečnice Ivany Pavlovej (†77), ktorá sa preslávila predovšetkým hlavnou úlohou vo filme Starci na chmelu. Po ťažkom úraze ju trápili nepríjemné zdravotné problémy!

Smutnú správu ako prvé priniesli Zprávy na ČT24. Herečka sa preslávila úlohou krásnej Hanky vo filme z roku 1964 Starci na chmelu. Mnohí verili, že sa z Pavlovej po tomto počine stane hviezda strieborného plátna, no ona sa namiesto toho z hereckej brandže úplne stiahla. 

Smutná správa: Zomrela herečka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Dôvodom bola vážna nehoda, ktorá sa jej stala priamo na javisku v roku 1967. Spadla na ňu kulisa a vážne jej poranila chrbticu. Dlho preto musela nosiť kozet a neskôr sa ukázalo, že utrpela aj vážne poranenie mozgu, ktoré sa po rokoch prejavilo epilepsiou. 

„Toho, že som sa vzdala divadla a tanca, neľutujem. Urobila som to dobrovoľne a z vlastnej vôle. Naučila som sa mať rada iné veci, ktoré sa stali náplňou môjho života. Prežila som pekný život a znovu opakujem, že ničoho neľutujem,“ priznala pred rokmi bývalá herečka. 

Viac o téme: Starci na chmeluIvana Pavlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu