Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

POHREB slávneho Tota Cutugna (†80) na MAGICKOM mieste: Pred 52 rokmi sa tam oženil!

Toto Cutugno zomrel vo veku 80 rokov. Zobraziť galériu (2)
Toto Cutugno zomrel vo veku 80 rokov. (Zdroj: youtube.com)

MILÁNO - V utorok svet obletela smutná správa o úmrtí 80-ročného talianskeho speváka a auta hitu L'Italiano Tota Cutugna. Dnes sa s legendárnym umelcom lúčila rodina aj fanúšikovia. Pohreb prebehol na magickom mieste... Práve tam pred 52 rokmi povedal ÁNO svojej milovanej manželke!

Posledné zbohom prišli dať legendárnemu umelcovi davy ľudí. Pohreb prebehol dnes v bazilike svätých Nerea a Achillea v Miláne. Pre najbližších Tota Cutugna išlo o symbolické miesto... V roku 1971 sa totiž práve na tomto mieste oženil so svojou manželkou Carlou. No pravidelne sa sem vracal aj na omše či zahrať veriacim. 

Chrámom zneli umelcove piesne hrané na harmonike a smútiaci umelca vyprevadili na večnosť dlhým potleskom. Posledné zbohom mu prišli dať aj mnohé verejne známe osoby. Za všetky spomeňme herca a speváka Gianniho Morandiho či hudobníka Enza Ghinazziho, ktorý je známy pod prezývkou Pupo. 

Toto Cutugno sa narodil 7. júla 1943 v toskánskej obci Fosdinovo. Svoj najväčší hit vydal v roku 1983 a odvtedy patril k ikonám talianskej hudby. V roku 1982 vystúpil aj na československom hudobnom festivale Bratislavská lýra. V utorok však verejnosť zasiahla smutná správa o jeho odchode. Legenda podľahla rakovine prostaty s metastážami do obličiek. Česť jeho pamiatke!

POHREB slávneho Tota Cutugna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Toto Cutugno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu