Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Posledné mesiace Dušana Kaprálika (†75): Strávil ich v nemocnici... Boj s rakovinou!

Dušan Kaprálik Zobraziť galériu (3)
Dušan Kaprálik (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

BRATISLAVA - Podľa najnovších informácií slovenský herec Dušan Kaprálik strávil svoje posledné mesiace života v nemocnici. Lekári sa ho snažili zachrániť. Bojoval s rakovinou...

Dušan Kaprálik patril k aktívnym hercom. Aj vo vysokom veku stále pôsobil v Divadle Nová Scéna, odohral v ňom až 50 sezón. No z jedného dňa na druhý sa v ňom už neukázal. „Posledné dve predstavenia Mamma Mia! už neodohral a nastúpil za neho záskok,” ozrejmil herec Karol Čálik Novému času.

Ako vyšlo najavo, umelec sa zápasil s vážnymi zdravotnými problémami. „Mal zdravotné problémy. Mal rakovinu a chodil na chemoterapiu,” uviedol Čálik, ktorý bol zároveň aj Kaprálikovým dlhoročným priateľom. Onkologické ochorenie u Dušana nabralo rýchly spád. Posledné mesiace tak strávil v nemocnici, kde sa lekári snažili zachrániť jeho život.

Posledné mesiace Dušana Kaprálika
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Čálik s ním týždeň pred smrťou hovoril. Z jeho slov vraj cítil, že sa s týmto svetom lúči: „S Dušanom som hovoril ešte minulý týždeň. K telefónu mi ho dal jeho syn Maťo. Povedali sme si pár slov... A vtedy som pocítil, že odchádza, že sa so svetom lúči. Pamätám si na jeho slová. Povedal ich pokojne a s úsmevom: Však sa ešte uvidíme.”

V divadle sa nikdy na nejaké ťažkosti nesťažoval. Posledná rozlúčka s Dušanom Kaprálikom sa uskutoční 15. augusta o 13:15 v bratislavskom krematóriu. Začiatkom sezóny sa s ním rozlúčia aj v divadle, kde dlhé roky hral. Presný termín však ešte známy nie je.

Posledné mesiace Dušana Kaprálika
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Dušan Kaprálik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu