Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Náhle úmrtie Dana Heribana (†43): Pochybil lekár? Jeho smrť začali PREŠETROVAŤ!

Dano Heriban zomrel v máji náhle vo veku 43 rokov. Zobraziť galériu (2)
Dano Heriban zomrel v máji náhle vo veku 43 rokov. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Uplynuli už tri mesiace od náhlej smrti obľúbeného slovenského herca Dana Heribana (†43). Ešte večer pred úmrtím bol na pohotovosti, kde sa sťažoval na veľké bolesti chrbta. Vyšetrujúci lekár však usúdil, že nie je potrebné robiť drámu a poslal ho domov, kde ráno zomrel. Tento postup sa nepozdáva Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Po výsledkoch pitvy sa prípadom začali zaoberať!

Informáciu priniesol denník Nový čas. „Na základe rozhodnutia predsedníčky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa v uvedenej veci aktuálne vykonáva dohľad, postupom podľa zákona č. 581/2004 Z. z. v platnom znení u dohliadaných subjektov, ktoré poskytli zosnulému pacientovi zdravotnú starostlivosť,“ ozrejmila hovorkyňa ÚDZS Monika Hudecová. 

Urobili tak napriek tomu, že do dnešného dňa nikto podnet na prešetrenie umelcovej smrti ÚDZS nepredložil. No podľa zistení spomínaného denníka práve výsledky pitvy a ďalších laboratórnych vyšetrení prinútili úrad konať z vlastnej iniciatívy a zisťovať, či lekár pri vyšetrení Dana Heribana zlyhal. „V rámci prebiehajúceho výkonu dohľadu, ktorého súčasťou sú aj závery z pitvy, nemožno momentálne poskytnúť bližšie informácie,“ dodal úrad. 

Galéria: Dano Heriban

Heriban svoj zdravotný stav nepodceňoval a po tom, čo sa uňho objavili veľké bolesti chrbta, vyhľadal zdravotnú pomoc. Kamarát ho rovno z pražského natáčania viezol na pohotovosť na bratislavských Kramároch. Tesne pred nemocnicou sa však jeho stav zhoršil natoľko, že musela zasahovať záchranka. Tá údajne vyslovila podozrenie na disekciu aorty. 

„Záchranári zistili, že herec mal rozdielne výšky krvného tlaku v rukách, mal bolesti a mali to vyhodnotiť ako podozrenie na disekciu aorty, ktorá je pre život nebezpečná,“ uviedol denníku zdroj. Lekár z urgentného príjmu, ktorý následne herca vyšetril, však podozrenie záchranárov zrejme podcenil a Heribana poslal domov s tým, že nie je dôvod robiť drámu. V stredu ráno mu však už privolaná záchranka nedokázala pomôcť... 

Náhle úmrtie Dana Heribana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Dano Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu