Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Obrovský ŠOK: Slovenská herečka (†41) je MŔTVA, podstúpila asistovanú SAMOVRAŽDU vo Švajčiarsku!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: pixabay)

ŠVAJČIARSKO - Slovensko dnes zarmútila mimoriadne smutná správa. Slovenská herečka žijúca v Hollywoode dobrovoľne ukončila svoj život. Katarína Paveleková (†41), rodáčka z Popradu, ktorá roky žila za veľkou mlákou, sa rozhodla podstúpiť asistovanú samovraždu. K tomuto šokujúcemu kroku ju doviedli dlhotrvajúce zdravotné problémy...

Katarínu už dlhodobo trápili vážne zdravotné problémy. O obrovských ťažkostiach ľudí informovala ona sama, niekoľkokrát tak urobila prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach. Zosnulej herečke bola diagnostikovaná myalgická encefalomyelitída, známa aj ako chronický únavový syndróm spojený s bolesťou svalov a zápalom mozgu a miechy.

Trpela však aj ďalšími ťažkosťami. Umelkyňa pred časom priznala, že lekári mali podozrenie aj na amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), známu aj ako Lou Gehrigova choroba. Ide o zriedkavé neurologické ochorenie, ktoré postihuje motorické neuróny, ktoré ovládajú dobrovoľný pohyb svalov. Jej zdravotný stav sa aj naďalej zhoršoval a podľa vlastných slov nebola schopná viesť kvalitný a plnohodnotný život.

Obrovský ŠOK: Slovenská herečka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram K.P.)

Obrovský ŠOK: Slovenská herečka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram K.P.)

Vo svojom poslednom príspevku na sociálnej sieti Instagram sa Paveleková vyjadrila, že si zhoršenie zdravotného stavu spája s vakcínou proti ochoreniu Covid-19. „Posilňujúca vakcína, ktorú som dostala pred vyše rokom, totálne zničila moje zdravie, moje telo a môj život. Nie je inej cesty, ako ukončiť moje utrpenie, ako cez rozhodnutie, ktoré som spravila,” vysvetlila a zároveň oznámila šokujúcu správu, že sa chystá podstúpiť asistovanú samovraždu. 

Umelkyňa vraj cítila, že jej telo je veľmi slabé a viac už nie je schopné bojovať. „Nemám viac sily, a tak som sa rozhodla ukončiť môj život vo Švajčiarsku... Táto choroba ma ochromila, znemožnila mi pracovať alebo viesť spoločenský život a nie som už vôbec schopná si užívať život. Dýchanie sa pre mňa stalo ťažším a ťažším a bolestivým, a funkcia mojich pľúc sa zhoršovala,” napísala v smutnom príspevku z prvého júna Katarína, ktorú diváci mohli poznať aj z menších úloh v rôznych amerických filmoch. 

Obrovský ŠOK: Slovenská herečka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram K.P.)

Rodine a blízkym Kataríny Pavelekovej vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke. 

Viac o téme: EutanáziaKatarína Paveleková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu