Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čobejová si ZASPOMÍNALA na zosnulú Milku Zimkovú (†71): OBDIVOVALA som ju už ako dieťa!

Pre Michaelu Čobejovú bola Milka Zimková vzorom Zobraziť galériu (15)
Pre Michaelu Čobejovú bola Milka Zimková vzorom (Zdroj: TV Markíza/RTVS)

BRATISLAVA - Slovenskú herečku Michaelu Čobejovú (52) zasiahla smutná správa o smrti jej staršej hereckej kolegyne Milky Zimkovej (†71). Jej žiaľ bol o to väčší, že zosnulú prozaičku, režisérku a herečku obdivovala už ako dieťa. A takto si ju pamätá dodnes.

Včera sa široká verejnosť aj umelecká obec rozlúčila so slovenským hercom Danielom Heribanom (†43) a v rovnaký deň Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť. Zomrela totiž uznávaná slovenská režisérka, prozaička a herečka Milka Zimková, ktorá podľa informácií RTVS zomrela v utorok v bratislavskej nemocnici. 

Milka Zimková
Zobraziť galériu (15)
Milka Zimková  (Zdroj: FB Glupe reči)

Televízni diváci ju poznajú najmä z kultového filmu Pásla kone na betóne, kde zahviezdila v hlavnej úlohe ako Johana Ovšená, a následne z voľného pokračovania s názvom Kone na betóne z roku 1995. A práve tu sa s ňou mala možnosť stretnúť aj herečka Michaela Čobejová.

Tá sa teraz pre Topky.sk v mysli vrátila v čase a zaspomínala si na už nebohú Milku Zimkovú a ich spoločné natáčanie. Dokonca ju už vtedy vnímala ako svoj veľký vzor a o to viac si ich spoločne strávený čas na pľaci vážila.

Michaela Čobejová
Zobraziť galériu (15)
Michaela Čobejová  (Zdroj: TV MARKÍZA)

„Od malička som Milku obdivovala, už ako dieťa z jej knižiek,“ prezradila nám na úvod Michaela. „Neskôr som mala možnosť s ňou točiť film Kone na betóne, ktorý sa na dlhé roky stal tým najlepším, čo na Slovensku vzniklo. Prešiel celý svet a mnoho festivalov,“ uviedla herečka.

A preto sa niet čomu čudovať, že sa pre ňu stala akousi inšpiráciou. „Milka bola veľmi talentovaná, svojrázna a autentická umelkyňa. Bola prvou ženou - herečkou, ktorá urobila autorský film. Jej vnútorný svet bol veľmi bohatý a bola veľmi citlivá, preto to nemala ľahké vo svojej profesionálnej dráhe,“ poznamenala Michaela Čobejová, ktorej staršia kolegyňa navždy zostane v pamäti. 

„Práca s ňou bola darom, na ktorý nezabudnem. Bude mi chýbať,“ dodala herečka na záver nášho rozhovoru. Rovnako jej vyjadrila úctu aj na sociálnej sieti Instagram, kde pridala aj ich spoločný záber z natáčania.

Pre Michaelu Čobejovú bola Milka Zimková vzorom
Zobraziť galériu (15)
Pre Michaelu Čobejovú bola Milka Zimková vzorom  (Zdroj: Instagram M.Č.)

Viac o téme: Michaela ČobejováMilka Zimková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu