Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pohreb legendárnej Urbánkovej: Dve rozlúčky a... Pochovajú ju mimo Prahy!

Naďa Urbánková Zobraziť galériu (2)
Naďa Urbánková (Zdroj: ČT)

PRAHA/ŽELIV - Legendárna speváčka Naďa Urbánková sa dočká dvoch rozlúčok. Na večnosť ju odprevadia v Želive, kde bude aj uložená do rodinnej hrobky. Šancu rozlúčiť sa s umelkyňou však dostanú aj fanúšikovia a známi v Prahe.

V piatok zomrela česká speváčka Naďa Urbánková. Už zajtra sa s ňou rozlúčia jej najbližší. Nebude to však jediná rozlúčka. „Vážení priatelia, vzhľadom na to, aká obrovská vlna lásky sa zdvihla, vnímam, že je potrebné urobiť dve rozlúčenia s mojou milovanou maminkou. Prvý obrad bude len pre rodinu a najbližších u nás doma v Želive,” informovala dcéra umelkyne Jana Fabiánová. 

Galéria: Naďa Urbánková

Podľa informácií denníka Aha!, parte, ktoré dostali len tí najbližší, uvádza, že následne budú speváčkine ostatky uložené do rodinného hrobu. Tak, ako si to ona sama vraj aj za života priala. 

Po Želive, ktorý je od hlavného českého mesta vzdialený takmer 100 kilometrov, dôjde aj na rozlúčku v Prahe. „Druhý smútočný spomienkový obrad, na ktorý ste všetci srdečne pozvaní, sa koná v stredu 15. 2. o 18 h v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie v areáli Strahovského kláštora v Prahe,” uviedla Fabiánová. 

Naďa Urbánková
Zobraziť galériu (2)
Naďa Urbánková  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Naďa Urbánková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu