Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Netradičné ráno moderátora Vivy Juríčeka: Cestou do práce... Tiekla z neho krv!

Moderátor Tomáš Juríček Zobraziť galériu (10)
Moderátor Tomáš Juríček

BRATISLAVA - Dnešné ráno bolo pre slovenského moderátora Tomáša Juríčeka (34) niečím zvláštne a tak trochu nezvyčajné. Pred tým, ako si išiel sadnúť za mikrofón v rádiu Viva, kde pracuje, rozhodol sa, že pomôže svojou krvou, a tak zachráni život niekomu, kto to bude potrebovať.

Pri príležitosti dobrovoľného darcovstva krvi prispel svojou vzácnou tekutinou aj moderátor Tomáš Juríček, ktorého široká verejnosť registruje najmä z markizáckeho Telerána a z rádia Viva. A tak sme si ho odchytili a spýtali sa ho, či to bola jeho prvá skúsenosť a aký je to pre neho pocit.

Netradičné ráno moderátora Vivy
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

„Nebolo to po prvýkrát, chodím častejšie a cítim sa pri tom skvele. No ale zase Janského plaketu zatiaľ nemám. To ešte dlho budem musieť dávať krv, aby som ju získal,“ poznamenal s úsmevom moderátor čerstvo po odbere pre Topky.sk.

Tomáš Juríček
Zobraziť galériu (10)
Tomáš Juríček  (Zdroj: Instagram T.J.)

Krv však nemôže darovať len tak hocikto a sú tam určité kritériá. Musíte mať minimálne 16 rokov a mali by ste vážiť viac ako 50kg. Darcom môžete byť až do 65. roku vášho života. No nemali by ste trpieť žiadnym chronickým a infekčným ochorením, ani sa aktuálne na žiadne z nich liečiť.

Tieto podmienky Tomáš spĺňa do poslednej bodky, respektíve kvapky, a tak je vždy veľmi rád, keď z neho takpovediac tečie krv, aby mohol takýmto spôsobom niekomu pomôcť. Veď jeden odber dokáže zachrániť až tri ľudské životy. „Nikdy nevieme, kedy sa to nielen tým druhým, ale aj nám môže hodiť,“ dodal moderátor rádia Viva.

Netradičné ráno moderátora Vivy
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Kariera.sk)

Viac o téme: Tomáš Juríček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu