Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Spevák z Luneticu zrazil muža, NEJASNOSTI okolo alkoholu: Konečný VERDIKT polície!

Vašek Jelínek Zobraziť galériu (3)
Vašek Jelínek (Zdroj: Instagram lunetic_official)

PRAHA - Smrteľná nehoda je uzavretá! Po tom, čo pod kolesami auta Václava Jelínka z Luneticu zahynul muž, umelec prišiel o vodičský preukaz. Objavili sa aj správy o alkohole v krvi, a tak mu podľa vyjadrenia istého právnika hrozilo až 6 rokov za mrežami. Polícia teraz vydala konečné stanovisko.

V máji minulého roka pri návrate z koncertu zrazil Vašek Jelínek na diaľnici muža, ktorý svojim zraneniam podľahol. „Chodec, ročník 1982, prechádzal diaľnicou, kde ho najprv v ľavom jazdnom pruhu zrazilo osobné vozidlo. Vplyvom nárazu bolo telo odmrštené do pravého jazdného pruhu, kde ho ďalšie vozidlo prešlo,“ opísala vtedy pre Blesk Polícia ČR.

Práve prvé auto patrilo Jelínkovi, ktorý po zrážke začal muža okamžite oživovať. Prvotné informácie hovorili, že dychová skúška u oboch vodičov bola negatívna. Neskôr sa objavila správa, že meranie u Vaška ukázalo 0,4 promile. Podľa uznávaného psychiatra už toto množstvo ovplyvňuje myseľ. Istý právnik sa vyjadril, že by mu mohlo hroziť 1 až 6 rokov odňatia slobody, ak by sa preukázalo, že alkohol mal vplyv na spevákove reakcie. 

Spevák z Luneticu zrazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram lunetic_official)

Rozuzlenie prípadu je však napokon iné a Jelínek si môže vydýchnuť. „Zhodnotením všetkých dôkazných materiálov dospeli kriminalisti k záveru, že nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu usmrtenia z nedbalosti, priestupku či iného protiprávneho konania, teda že zavinenie dopravnej nehody nebolo na strane vodiča osobného vozidla,” vyhlásila pre Týdeník Policie hovorkyňa Vlasta Suchánková. 

Prípad je teda odložený, spevák sa pred súd nepostaví. Po dychových skúškach bol totiž vykonaný aj odber krvi a hodnota bola oveľa nižšia ako spomínaných 0,4 promile. „Analýza ukázala výsledok 0,16, pričom táto hodnota je považovaná za koncentráciu nepreukaznú,” uviedla policajná hovorkyňa. 

Spevák z Luneticu zrazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Viac o téme: LuneticVašek Jelínek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu