Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mama Dary Rolins takmer všetko pokazila: Zavolal jej samotný GOTT a ona...!

Speváčka Dara Rolins so svojou mamou Zobraziť galériu (3)
Speváčka Dara Rolins so svojou mamou (Zdroj: Instagram D.R.)

PRAHA - Speváčka Dara Rolins môže dnes po 50 rokoch bilancovať svoj život aj kariéru. Tú odštartovala ešte ako malé dievčatko a hneď spievala s populárnym Karlom Gottom. Ibaže takmer to nevyšlo. jej mama mu totiž zložila telefón!

„O 8 ráno, v čase, keď deťom začína škola, priviedla Zlatka z Bratislavy na svet malú ManDARINKU. Aj keď mám narodeniny každý rok, tieto sú výnimočné. 50 je mocné číslo a ja som šťastná, že som šťastná, zdravá, milovaná,” napísala dnes ráno na svoj profil na sieti Instagram speváčka Dara Rolins. 

Galéria: Dara Rolins kedysi a dnes

V 50-ke má za sebou blondínka aj takmer 40-ročnú kariéru. Spievať totiž začala už ako dieťa. A hneď v úvode sa dostala k obrovskému menu česko-slovenskej populárnej hudby. Skladateľ Jiří Zmožek, ktorý dostal žiadosť napísať pre malú Darinku pieseň, totiž spolupracoval s Karlom Gottom a tomu sa nápad naspievať duet Zvonky štěstí s dievčatkom zo Slovenska náramne páčil. 

„A rozhodol sa, že našu maminku, ktorá za Darču vtedy o všetkom rozhodovala, osloví sám. Zavolal, predstavil sa ako Karel Gott a mama mu to zložila,” prezradila Darina sestra Jana. Pani Rolincová totiž neverila, že jej volá skutočný Zlatý slávik. „Maminka si myslela, že si z nej niekto robí blázna. Karel jej musel zavolať druhý raz, aby mu konečne uverila. Boli sme všetci v siedmom nebi, tá ponuka bola pre nás obrovská česť a pocta,” povedala Jana minulý rok v knihe Blesku o Ladislavovi Štaidlovi, s ktorým speváčka tiež neskôr spolupracovala. 

Dara Rolins s mamou a sestrou
Zobraziť galériu (3)
Dara Rolins s mamou a sestrou

Zvonky štěstí sa stali obrovským hitom. V Československu sa podľa Aha! predalo okolo 200-tisíc kópií, neskôr valcovali hitparády v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku či Rusku. Predaj nakoniec atakoval milión kusov. 

V Nemecku pritom pieseň najprv odmietli. „Vydavateľstvo Polydor ju vôbec nechcelo, že duetá s dieťaťom tu už boli. Dlho som vtedy Polydor prosil, aby pesnička dostala šancu. Nakoniec manažérov dostal fakt, že Darinka vie perfektne po nemecky. A keď to potom odspievala hneď na prvý raz, všetkým spadla sánka,” prezradil kedysi samotný Gott. 

Mama Dary Rolins takmer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram D.R.)

Viac o téme: Dara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu