Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vendulku Utešiteľku (58) z Básnikov BRUTÁLNE NAPADLI: Zdevastované telo a obrovské dlhy… Prosí o POMOC!

Eva Jeníčková bola brutálne napadnutá dvomi psami. Zobraziť galériu (10)
Eva Jeníčková bola brutálne napadnutá dvomi psami. (Zdroj: gofundme.com)

KALIFORNIA - Herečka Eva Jeníčková (58), ktorú preslávila úloha Vendulky Utešiteľky v Básnikoch, sa po rozvode s manželom režisérom Viktorom Taušom (48) presťahovala do USA. No posledné 4 roky tam prežíva hotové peklo. Stala sa totiž obeťou brutálneho napadnutia. Trpí bolesťami, hrozilo jej, že skončí na invalidnom vozíčku. Navyše skončila v dlhoch... Prosí preto o pomoc!

Len najbližší tušili, čím si v posledných rokoch prechádza Eva Jeníčková. Herečka, ktorá stvárnila Vendulku Utešiteľku v Básnikoch či Mariku v Sněženky a machři, sa stala obeťou brutálneho napadnutia. Incident sa stal ešte v roku 2018, konkrétne 18. februára, a odvtedy si nesie vážne následky. 

O desivej skúsenosti sa odvážila prehovoriť až teraz, po 4 rokoch. Bola práve vo Venice v Kalifornii na prechádzke so svojím psom, keď na ňu zozadu zaútočili dva pitbully. „Jeden mi cvakol ľavú nohu, druhý ma vyhodil do vzduchu, kde som sa otočila a dopadla na pravý bok s ľavou nohou zloženou pod pravou,” opísala osudné chvíle herečka. 

No namiesto prvej pomoci od majiteľov psov a hlbokého ospravedlnenia, sa dočkala úplného opaku. Nezodpovední psíčkari nechali zranenú ženu ležať na zemi a so svojimi miláčikmi rýchlo utiekli preč. Pomôcť si tak musela sama - v šoku a slzách sa odplazila preč. Potom však urobila najväčšiu chybu svojho života - nešla k lekárovi. 

Vendulku Utešiteľku (58) z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: gofundme.com)

Najprv síce krívala, no ešte chodila... Takto fungovala mesiac, lenže potom sa jej stav začal zhoršovať. Keď konečne šla k lekárovi, chceli jej vymeniť bedrový kĺb. K tomu, našťastie, nedošlo. Keď totiž našla správneho lekára, ten nakoniec odhalil, čo jej je. 

„Mala som štyri úplne natrhnuté svaly v pravom bedre. Stredný sedací sval, ktorý je hlavných nositeľom telesnej hmotnosti, bol úplne odtrhnutý, stenšil sa a chirurg musel použiť darcovskú šľachu, aby ho znovu pripevnil. Utrhli sa mi všetky tri hamstringy v zadnej časti nohy, spojené doslova len drobnou niťou zo spodnej časti panvy,“ dodala Eva.

Vendulku Utešiteľku (58) z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: gofundme.com)

Podľa lekárov jej za posledné 2 roky a s nesprávne nastavenou liečbou pomaly mizol sedací sval. Telo tak nebolo schopné uniesť jej hmotnosť. Pridali sa preto ďalšie zdravotné problémy - vysunutá medzistavcová platnička v bedrovej časti chrbtice. No ako sa hovorí, herečka mala aj obrovské šťastie v nešťastí. Keby jej totiž vymenili bedrový kĺb, ako pôvodne plánovali, skončila by na invalidnom vozíku.

O svojom komplikovanom stave herečka podrobne informovala na stránke gofundme.com, kde si založila aj zbierku. Jej zdravotné problémy ju totiž dostali do ťažkej finančnej situácie. Prišla už o všetky svoje úspory, a tak ľudí prosí o pomoc. Snaží sa vyzbierať 50 tisíc dolárov, aby v liečbe mohla pokračovať. 

Vendulku Utešiteľku (58) z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: gofundme.com)

Vendulku Utešiteľku (58) z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: gofundme.com)

Viac o téme: Eva JeníčkováSněženky a machři
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu