Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutné správy z Česka: ZOMREL Radim Uzel (†82), prehral ťažký boj s RAKOVINOU

Radim Uzel Zobraziť galériu (2)
Radim Uzel (Zdroj: RTVS)

PRAHA - Odišiel na večnosť! Najznámejší český sexuológ Radim Uzel, ktorý bol dobre známy aj v našich končinách, prehral svoj boj s rakovinou. Stalo sa tak v noci z nedele na pondelok. Smutnú správu potvrdil blesku.cz jeho vnuk.

„Dedo zomrel z nedele na pondelok v motolskej nemocnici,” povedal Blesku Jan Uzel, vnuk zosnulého sexuológa. Ako dodal, pohreb bude prebiehať len v rodinnom kruhu.

Smutné správy z Česka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Handrejch/ Právo/ Profimedia)

Uplynulé roky boli pre Radima Uzla mimoriadne náročné. Musel sa vyrovnať so stratou milovanej manželky, s ktorou strávil 52 rokov. Život mu komplikovali aj vážne zdravotné problémy. Lekári mu diagnostikovali rakovinu žalúdka, poriadne ho potrápil aj COVID-19.

Ešte pred smrťou stihol Uzel natočiť reklamu na prípravok pre podporu sexuálnej vitality, ktorého bol tvárou. Už vtedy prezradil, že na verejnosť sa dostane až po jeho smrti. Sám si bol dobre vedomý toho, že mu už veľa času na tomto svete neostáva...

Radim Uzel sa narodil 27. marca 1940 v Ostrave. Verejnosť ho poznala ako popredného českého sexuológa, gynekológa a súdneho znalca v odbore sexuológie. Pre médiá často poskytoval odborné sexuologické vyjadrenia k rôznym kauzám a často sa objavoval aj v televíznych reláciách. 

Viac o téme: Radim Uzel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu