Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Posledná rozlúčka s Ľubom Romanom (†77): Na večnosť ho vyprevadia vínom!

Ľubo Roman Zobraziť galériu (6)
Ľubo Roman (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Začiatkom týždňa zasiahla Slovensko smutná správa o smrti uznávaného herca a niekdajšieho politika Ľuba Romana (†77), ktorý zomrel v nedeľu večer. Príčinou smrti bol infarkt. Ako však syn zosnulého prezradil, zhruba dva roky bojoval s rakovinou. Dnes mu pozostalá rodina a priatelia dajú posledné zbohom.

Ľubo Roman sa do pamäti Slovákov vryl účinkovaním v rôznych obľúbených počinoch. Spomenúť možno Dáždnik svätého Petra, Slnko v sieti, Pokoj v duši či markizácky seriál Búrlivé víno a jojkárske seriály Zoo a Prázdniny. Istý čas tiež pôsobil v politike a kandidoval aj na post prezidenta. 

Uznávaný umelec sa však v posledných rokoch stiahol do úzadia. Príčinou boli zdravotné problémy. Ako jeho syn Ľubomír v rozhovore pre Život prezradil, herec zvádzal boj s rakovinou. Ochoreniu podľa synovho rozprávania úspešne vzdoroval. Napokon ho však zradilo srdce...

Dnes, krátko po 13. hodine, sa v bratislavskom krematóriu koná posledná rozlúčka s uznávaným hercom. Pozostalí tiež smútiacich prostredníctvom parte pozývajú na pohárik vína do umelcovej obľúbenej reštaurácie. „Nezomrel som, lebo viem, že budem žiť stále v srdciach tých, ktorí ma milovali,” znie text na smútočnom oznámení. Česť jeho pamiatke!

Posledná rozlúčka s Ľubom
Zobraziť galériu (6)

 
Viac o téme: Ľubo Roman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu