Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováci si zahrajú v slávnom Bodyguardovi: Vieme, kto nahradí božskú Whitney aj Costnera!

Zobraziť galériu (11)

BRATISLAVA - Už koncom apríla by sa Slovensko mohlo dočkať vlastnej verzie ikonického Bodyguarda, ktorého z našich obrazoviek poznáme pod názvom Osobný strážca. Nepôjde však o remake populárneho filmu z 90. rokov. Romantická snímka divákov poteší ako muzikál na doskách divadla!

Prípravy v divadle Nová scéna sú už v plnom prúde. Režisérom projektu je ostrieľaný muzikálový herec Patrik Vyskočil, dramaturgom zasa jeho kolega Dávid Hartl. „Príprava je podobná ako pri všetkých predošlých inscenáciách a koncertoch, ktoré som realizoval, nič nenechávam na náhodu a snažím sa mať všetko dokonale pod kontrolou. V rámci režijnej prípravy muzikálovej inscenácie ma najvýraznejšie ovplyvnil Janko Ďurovčík, ktorý má od prvej skúšky všetko dokonale premyslené,” prezradil pre Topky.sk Patrik Vyskočil. 

Slováci si zahrajú v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna )

Hoci si odrežíroval už niekoľko predstavení, tento titul je pre neho predsa len výnimočný. „Mám extrémny rešpekt, nakoľko ide o titul, ktorý je postavený na najznámejších hitoch Whitney Houston a my musíme dosiahnuť, aby si diváci užili tieto piesne nielen po hudobnej stránke, ale hlavne po obsahovej stránke v rámci príbehu, pretože sú tieto piesne zasadené do deja ako veľmi osobné výpovede hlavných postáv,” hovorí režisér slovenskej verzie Bodyguarda. 

Oproti pôvodnej verzii nás čaká jedna výrazná zmena. Aby diváci dobre rozumeli textom piesní, preložili ich do slovenčiny. „Preto som oslovil na preklad a prebásnenie piesní renomovaného Slovenského textára Martina Sarvaša, autora mnohých slovenských hitov, ktorý má za sebou prebásnenie piesní v úspešnom muzikáli Mamma Mia a musím povedať, že som s jeho prácou extrémne spokojný a diváci sa môžu tešiť na obľúbené hity v novom šate," vysvetlill pre Topky.sk Patrik. 

Konkurzy na hlavnú ženskú úlohu prebiehali pred niekoľkými týždňami. „Na uchádzačky o hlavnú rolu - Rachel Marron som mal tie najvyššie požiadavky, aké sa kladú na profesionálneho muzikálového interpreta. V rámci muzikálu musia herečky zvládnuť zložité spevácko-tanečné čísla, ktoré majú pripomínať svetové koncerty, bolo teda potrebné vybrať umelkyne, ktoré stelesnia svetovú mega hviezdu. Na druhej strane je Rachel Marron zložitou divadelnou postavou, ktorá si vyžaduje výrazný herecký talent,” vysvetlil nám Patrik Vyskočil, keď sme sa pýtali, čo očakáva od slovenskej "náhrady" famóznej Whitney. 

Slováci si zahrajú v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna )

Slováci si zahrajú v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna )

Na záverečný verdikt a rozhodnutie, ktorá žena sa týmto titulom môže hrdiť, si však museli počkať aj  Patrik s Dávidom. Nebolo to totiž len na nich, potrebovali schválenie od majiteľa licencie. „Absolvovali sme trojdňový konkurz, ktorého sa zúčastnilo skoro 150 herečiek a tanečníc. Našťastie bol konkurz úspešný a my sme našli predstaviteľky, ktoré majú všetky požadované kvality, ale každá je trošku odlišná, z čoho mám veľkú radosť, pretože som zástancom originálnych a osobitých alternácií. Následne prebiehalo schvaľovanie v Londýne, v agentúre, ktorá vlastní licenciu na tento titul, a už len kvalitná spevácka a tanečná príprava,” opísal nám. 

No a dnes už konečne poznáme výsledok. V úlohe Franka Farmera, ktorého vo filme stvárnil Kevin Costner, sa vystriedajú dvaja hereckí fešáci - urastený fešák Pavol Plevčík, pre ktorého je táto rola ako stvorená a takisto aj známy herec Ján Dobrík, ktorého môžete poznať napríklad z jojkárskeho seriálu Divoké kone.

Pavol Plevčík
Zobraziť galériu (11)
Pavol Plevčík  (Zdroj: Divadlo Nová scéna )

Čo sa týka predstaviteľky Rachel, z boja 150-tich herečiek vyšli ako víťazky rovno tri. Ostrieľaná Mirka Partlová, mimoriadne talentovaná Lenka Machciníková, ktorá je internou herečkou Novej scény a ako vrchol by ste si zrejme len ťažko predstavili niekoho zo Slovenska, kto má k ikonickej Whitney po všetkých stránkach bližšie.

Absolútnou čerešničkou na torte je herečka Dáša Mamba Šarközyová, ktorej účasť spôsobila na sociálnych sieťach doslova ošiaľ. „Pre mňa je to jednoznačne splnený životný sen. Whitney milujem od raného detstva, ona je dôvodom, prečo som vôbec začala túžiť byť speváčkou. Film Osobný strážca patrí k mojim trom najobľúbenejším. Vždy mám pri ňom zimomriavky. Keď som bola dieťa, mali sme ho na VHS. Pozerala som ho tak často, až som zodrala pásku... A čo sa týka obsadenia našich javiskových partnerov, Ján Dobrík a Pavol Plevčík sú super voľba. Myslím si, že sa na postavu Franka Farmera naozaj hodia a teším sa na spoluprácu s nimi,” hovorí talentovaná speváčka, ktorá sa tak po rokoch vráti na divadelné dosky. 

FOTO všetkých predstaviteľov nájdete v našej galérii!

Slováci si zahrajú v
Zobraziť galériu (11)

Mamba je pre úlohu Rachel ako stvorená
Zobraziť galériu (11)
Mamba je pre úlohu Rachel ako stvorená  (Zdroj: Divadlo Nová scéna )

Viac o téme: MuzikálOsobný strážcaBodyguard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu