Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Diváci RTVS zúria: Keď sa na obrazovkách objavili ony dve... Fúúúha! Zvozili ich pod čiernu zem

Zábery zo seriálu Priznanie. Zobraziť galériu (2)
Zábery zo seriálu Priznanie. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Verejnoprávna televízia v nedeľu večer odvysielala prvú časť voľného pokračovania seriálu Hniezdo. Ten mal mimoriadny úspech. A tak nečudo, že prvú epizódu počinu Priznanie si chcelo pozrieť množstvo divákov... Po odvysielaní však viacerí z nich neskrývajú rozčarovanie. Ba dokonca rozhorčenie!

Štart seriálu Priznanie rozhodne naplnil očakávania tvorcov i verejnoprávnej televízie. Ako RTVS uviedla v tlačovej správe, prvá epizóda prilákala k obrazovkám 491-tisíc divákov pri trhovom podiele 20,5% v cieľovej skupine 12+. Stala sa tak najsledovanejším nespravodajským programom dňa spomedzi slovenských televízii. 

Radosť z toho však má trpkú príchuť. Reakcie mnohých divákov boli totiž plné kritiky a nespokojnosti. Objavovali sa dokonca komentáre ako „Viac to už nebudem pozerať!” či „Hrozné sklamanie!”. Väčšinu negatívnych reakcií vyvolalo to, že v deji má svoje miesto aj istý lesbický pár. Mnohí sa na facebookvej stránke RTVS rozohnili, že z každej strany na nich vyskakuje propagácia LGBT. 

„Ďakujem, neprosím. Sklamalo. Nie pre tému azyl, ale pre propagovanie homosexuality. RTVS, palec dole,” znie jeden z tých miernych a slušných komentárov. V prípade RTVS ide v poslednom období o tretí počin, ktorý sa tejto tematike venuje. Homosexuálne vzťahy boli stvárnené v Márii Terézii, či vo filme Šarlatán. 

Diváci RTVS zúria: Keď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS)

Medzi divákmi sa však našli aj takí, čo tvorcov v tomto smere pochválili a už teraz sa tešia na ďalšie pokračovanie. Seriál Priznanie sa tiež venuje téme migrantov, šikane, rasizmu a životu po opustení detského domova. 

Viac o téme: PriznanieHniezdo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu