Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zdravotné problémy Mira Žbirku (†69): Náhla hospitalizácia... Toto je príčina smrti!

Mira Žbirku pred mesiacom náhle hospitalizovali. Zobraziť galériu (4)
Mira Žbirku pred mesiacom náhle hospitalizovali. (Zdroj: RTVS/Facebook)

PRAHA - Len pred mesiacom Miro Žbirka (†69) zverejnil na svojom Facebooku, že leží v nemocnici. Vtedy nepriblížil, čo konkrétne ho tam dostalo, napísal len, že ho dostihol zákerný bacil. Ako sa dnes ukázalo, bojoval so zápalom pľúc. A to ho, bohužiaľ, stálo život!

Miro Žbirka svojich fanúšikov vystrašil už pred mesiacom, keď na svojom Facebooku zverejnil fotku z nemocnice. „Priatelia, dostihol ma nejaký zákerný bacil a skončil som na infúzkach,“ napísal k fotke z lôžka legendárny spevák. Neinformoval, s akými zdravotnými problémami sa konkrétne pasuje, no vedel, že na ich zdolanie bude potrebovať veľa síl. 

Galéria: Meky Žbirka

„Posielajte energiu, budem ju potrebovať...“ dodal obľúbený umelec. Keď dnes Slovensko šokovala správa o Žbirkovom náhlom úmrtí, jeho manželka Katarína priznala, že spevák bojoval s ťažkým zápalom pľúc. A práve to ho stálo život. S vážnou chorobou sa totiž v minulosti pasoval už niekoľkokrát a jeho pľúca si náročný boj pamätali. 

Prvýkrát skončil v nemocnici kvôli rovnakej diagnóze v roku 2017. Choroba ho zastihla vo Veľkej Británii, pre nezlepšovanie stavu sa vtedy nechal súkromným lietadlom previezť do Bratislavy. Ťažká diagnóza sa však na jeho tele výrazne podpísala. V roku 2019 musel opäť rušiť vystúpenia. Jeho imunita bola totiž od zápalu pľúc veľmi krehká a Meky zápasil s vlečúcimi sa zdravotnými problémami. 

S ťažkým zápalom pľúc Žbirka bojoval už v roku 2017.
Zobraziť galériu (4)
S ťažkým zápalom pľúc Žbirka bojoval už v roku 2017.  (Zdroj: Facebook MZ)

V roku 2019 rušil vystúpenia kvôli slabej imunite.
Zobraziť galériu (4)
V roku 2019 rušil vystúpenia kvôli slabej imunite.  (Zdroj: Instagram M.Z.)

Pred mesiacom Miro Žbirka zverejnil rovnakú fotku, ako pred piatimi rokmi. Opäť skončil v nemocnici na infúziách. Dnes je už jasné, že opäť bojoval so zápalom pľúc.
Zobraziť galériu (4)
Pred mesiacom Miro Žbirka zverejnil rovnakú fotku, ako pred piatimi rokmi. Opäť skončil v nemocnici na infúziách. Dnes je už jasné, že opäť bojoval so zápalom pľúc.  (Zdroj: Facebook MZ)

Viac o téme: Miro Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu