Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smutný osud malého herca z filmu Kolja: Režiséri sa oňho nebili… Dnes robí TOTO!

Andrej Chalimon sa dnes už herectvu nevenuje. Zobraziť galériu (10)
Andrej Chalimon sa dnes už herectvu nevenuje. (Zdroj: Instagram A.Ch.)

MOSKVA - Film Kolja patrí ku kultovým českým počinom. Veď jeho kvalita bola napokon pred 24 rokmi ocenená aj Oscarom. Malého okatého chlapca vtedy stvárnil Rus Andrej Chalimon (31). No hoci hral v úspešnom počine, dnes sa herectvu už, prekvapivo, nevenuje. Ponuky skrátka prestali chodiť!

Neodmysliteľnú postavu v oscarovom filme režiséra Jana Svěráka stvárnil okrem herca Zdeňka Svěráka aj vtedy len sedemročný Rus Andrej Chalimon. Úspešný počin mu podľa jeho vlastných slov zmenil život, no prekvapivo mu nezabezpečil úspešnú hereckú kariéru. 

VIDEO: Pozrite si trailer k oscarovému filmu Kolja

Trailer k filmu Kolja (Zdroj: Biograf/Česká televize)

„Hral som v americkom a talianskom filme, ale nemali veľkú distribúciu. Potom som hral iba v ruských filmoch. Dodnes je pre mňa záhadou, prečo ma iní režiséri neprizvali k ďalšiemu natáčaniu v Českej republike. Koniec-koncov sa mi dostalo uznanie od Českej filmovej akadémie v podobe Českého leva,“ prezradil českému portálu eXtra.cz Chalimon. 

Tým však jeho herecká kariéra zhasla a dnes sa venuje hodinárstvu. „Pracujem so švajčiarskymi hodinkami. Vždy ma natáčanie zaujímalo. Ale keď mi pred 17 rokmi prestali chodiť ponuky, aj keď ich ešte pár bolo, musel som premýšľať, čo ďalej,“ priznal bez hanby rodák z Moskvy, ktorý si vraj z natáčania Kolju pamätá všetko. 

Andrej Chalimon si v Koljovi zahral, keď mal iba 7 rokov.
Zobraziť galériu (10)
Andrej Chalimon si v Koljovi zahral, keď mal iba 7 rokov.  (Zdroj: Biograf / Česká televize)

„Všetky spomienky sú živé. Hrali v tom rolu iná krajina, iný jazyk a všetko, čo som vtedy zažíval prvýkrát. Najnezabudnuteľnejším zážitkom, prirodzene, zostáva scéna v kúpeľni. Pravdepodobne zanechala veľkú stopu nielen vo mne, ale dokonca aj v divákoch,“ povedal Andrej, ktorý mal v čase natáčania len 7 rokov. Dnes má už 31, no stále nežije rodinným životom.

„Nie som ženatý, nemôžem nájsť spriaznenú dušu. Ale na Kolju som sa díval takmer so všetkými svojimi priateľkami,“ prezradil bývalý herec. No spolu s rodinou si vraj film pozrel len raz - na premiére v moskovskom Kino House. A pozrite, ako Andrej dnes vyzerá!

Andrej Chalimon sa dnes venuje švajčiarskym hodinám.
Zobraziť galériu (10)
Andrej Chalimon sa dnes venuje švajčiarskym hodinám.  (Zdroj: Instagram A.Ch.)

Viac o téme: KoljaAndrej Chalimon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu