Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenskú legendu (†77) už pochovali: Tajnosti okolo smrti!

Jozef Stražan Zobraziť galériu (5)
Jozef Stražan (Zdroj: TASR)

PREŠOV - Vyprevadili ho na večnosť! V pondelok sa blízka rodina, kolegovia a priatelia za prísnych bezpečnostných opatrení lúčili s legendárnym slovenským hercom Jozefom Stražanom (†77). Zronená vdova v rozhovore pre televíziu Joj prezradila, aké boli posledné slová jej milovaného manžela a priznala, že pred niekým jeho smrť stále taja.

Uprostred minulého týždňa zasiahla umeleckú obec i mnohých fanúšikov dosiek, ktoré znamenajú svet, smutná správa. A to, že talentovaný a obľúbený herec Jozef Stražan prehral svoj boj s ťažkou chorobou. 


Slovenský herec prehral boj s ťažkou chorobou: Zomrel Jozef Stražan


Ako jeho manželka Kveta prezradila, k onkologickým ťažkostiam sa v decembri pridružil aj COVID-19 a herec bol odvtedy v nemocnici. Tak, ako počas celého života, aj v jeho posledných chvíľach mu bola oporou „Ešte ma chytil za ruku a povedal mi, že ma má rád. Ja som ho pohladkala, dala mu pusu a pozdravila som ho od všetkých ľudí, ktorých mal rád,” povedala pre televíziu Joj so zlomeným hlasom.

Herečka priznala, že je ešte niekto, kto o smrti jej manžela nevie. „Máme takú malú vnučku v Španielsku, má 7 rokov. Moja dcéra doteraz nevie, ako jej to má povedať. Oni boli na seba strašne naviazaní. Miloval ju nekonečne,” uviedla. 

Smrť Jozefa Stražana najviac zasiahla jeho milovanú manželku Kvetu.
Zobraziť galériu (5)
Smrť Jozefa Stražana najviac zasiahla jeho milovanú manželku Kvetu.  (Zdroj: TV Joj)

Jozef Stražan sa narodil 11. mája 1943 v Bratislave. Ako 17-ročný nastúpil do prešovského Divadla Jonáša Záborského a ostal mu verný počas celej svojej kariéry. Herectvo síce neštudoval, patril však k výrazným divadelným umelcom. Spolu s manželkou Kvetou pôsobili v spomínanom divadle 60 rokov. 

Jozef Stražan s milovanou manželkou Kvetou.
Zobraziť galériu (5)
Jozef Stražan s milovanou manželkou Kvetou.  (Zdroj: TASR)

Jozef Stražan účinkoval aj v košických televíznych inscenáciách a rozhlasových humoristických reláciách. Zahral si aj v oscarovom filme Obchod na korze. Diváci si ho môžu pamätať aj z počinov Sebechlebskí hudci, Bocianie hniezdo, Drahí príbuzní, ...kone na betóne, či jojkárského seriálu ZOO. 

Jozef Stražan v jojkárskom seriáli ZOO.
Zobraziť galériu (5)
Jozef Stražan v jojkárskom seriáli ZOO.  (Zdroj: TV Joj)

Viac o téme: Jozef Stražan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu