Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zomrel herec Štefan Kožka (†66): Srdcervúce reakcie jeho zdrvených kolegov!

Štefan Kožka Zobraziť galériu (10)
Štefan Kožka (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

BRATISLAVA - V pondelok večer sme na Topkách priniesli informáciu o tom, že v Rajke zomrel slovenský herec Štefan Kožka (†66). Pre našu redakciu túto správu ešte včera večer potvrdili aj jeho kolegovia a známi. Zosnulý herec mal vážne problémy so srdcom a ako sme sa dozvedeli, bol pozitívny aj na koronavírus, čo potvrdzuje video, ktoré sa nám podarilo získať.

Správa o úmrtí známeho herca zasiahla mnohých jeho blízkych, nevynímajúc umeleckú obec. Toto sú ich odkazy do neba. 

Herec Matej Landl
Zobraziť galériu (10)
Herec Matej Landl

„Veľmi ťažko sa hľadajú slová, je to príliš čerstvé a šokujúce. Poznali sme sa 35 rokov a posledných 7 rokov intenzívne na výrobe seriálu Horná Dolná.  Tam sme doslova ako rodina. Števo bol skvelý kolega, profesionál a veľmi vtipný so svojským humorom. Bude nám všetkým veľmi chýbať. Úprimnú sústrasť celej rodine,” povedal nám herec Matej Landl. 

 

Herec Marek Majeský
Zobraziť galériu (10)
Herec Marek Majeský  (Zdroj: Foto: Vlado Anjel)

„Naskúšal som so Števom veľa divadelných inscenácii a odohral v divadle a na zájazdoch množstvo predstavení. Zažil som s ním preto aj v súkromí veľa času, a tým pádom s ním aj prežil veľa spoločných nezabudnuteľných zážitkov. Myslím, že nielen mne bude chýbať jeho špecifický humor a jeho srdečnosť ku kamarátom a priateľom. Úprimnú sústrasť celej rodine. Budeš chýbať, Števo,” uviedol pre Topky Marek Majeský. 

 

herec Róbert Halák
Zobraziť galériu (10)
herec Róbert Halák  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Zomrel môj kolega, priateľ, kamarát, herecký vzor, od ktorého som sa snažil niečo naučiť. Ťažko hľadám slová. Vlastne, ani žiadne slová nemám. Zostalo vo mne prázdno, ticho  obrovský smútok. Odpočívaj v pokoji, Apíček. Úprimnú sústrasť celej rodine,” vyjadril sa pre Topky Kožkov Blízky priateľ a kolega Robert Halák. 

 

Riaditeľka divadla Nová Scéna Ingrid Fašiangová
Zobraziť galériu (10)
Riaditeľka divadla Nová Scéna Ingrid Fašiangová

„Odchod člena hereckého súboru do hviezdneho neba je pre divadlo vždy veľkou stratou nielen ľudskou, ale aj umeleckou. Pán Kožka stvárnil v Divadle Nová scéna počas tridsiatich rokov pôsobenia množstvo skvelých postáv, väčšinou tragikomických, takých, akými bol naplnený aj jeho vlastný život. Kvôli jeho ochoreniu na COVID-19 sa včerajšie plánované predstavenie IAGO (v ktorom stvárnil postavu senátora Bradyho ) neodohralo... Netušili sme, že, žiaľ, už svoje roly na javisku ani v živote  neodohrá. Pomyselný aplauz nech znie na jeho poslednej ceste,“ napísala nám generálna riaditeľka divadla Nová scéna Ingrid Fašiangová. 

 

Umelecký riaditeľ divadla Nová scéna Karol Čálik
Zobraziť galériu (10)
Umelecký riaditeľ divadla Nová scéna Karol Čálik  (Zdroj: René Mika)

„Keď sa dostala ku mne táto šokujúca správa, zostal som nadlho paralyzovaný. Nevdojak sa mi začali tlačiť na pery slová z jeho poslednej premiéry Cyrano z predmestia:

Už nie je, už nedýcha, smúť za ním, moje srdce, smúť...

Odišiel mi dobrý kamarát, kolega, súputník, sused v šatni, večne nespokojný, večne rebelujúci, večne hľadajúci, no nie vždy uspokojený a málokedy pochopený. A nám všetkým odišiel skvelý, nezabudnuteľný herec,” uviedol umelecký riaditeľ divadla Nová scéna Karol Čálik.

 

Zomrel herec Štefan Kožka
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram )

„Texty sa učia iba zbabelci a skúšajú iba netalentovaní. Tvoje ironické slová, ktoré ťa vždy sprevádzali a preto sme ťa ľúbili. Urob tam hore poriadky. Budú mi chýbať tvoje uštipačné poznámky,” vyznala sa hercovi Mirka Partlová.

 

Zomrel herec Štefan Kožka
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram )

„Môj milý Števko. Budeš nám veľmi chýbať. Prosím, odpočívaj tam hore v pokoji,” odkázala do neba svojmu kolegovi z Hornej Dolnej herečka Petra Polnišová. 

 

Zomrel herec Štefan Kožka
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram )

„Smutný som. Veľmi,” opísal svoje pocity zarmútený Juraj Šoko Tabaček. 

Viac o téme: Štefan Kožka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu