Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Drsné zábery z filmu o Gottovi: Diagnóza leukémia... Nebudeme fňukať!

Drsné zábery z filmu o Gottovi! Zobraziť galériu (4)
Drsné zábery z filmu o Gottovi! (Zdroj: Facebook K.G.)

PRAHA - Fanúšikovia zosnulého maestra Karla Gotta (†80) sa už nevedia dočkať, kedy sa na verejnosť konečne dostane dlhoočakávaný dokument, ktorý stihol nakrútiť ešte na sklonku svojho života. Aktuálne svetlo sveta uzrel oficiálny trailer, pričom ide už o druhú ukážku z filmu Karel. Z jednej jeho časti ale po chrbte behá mráz...

V dvojminútovom videu s krátkymi zostrihmi z dokumentu si môžete všimnúť úsek, kedy sa ťažko chorý spevák chystá navštíviť lekára. Spoločnosť mu robila manželka Ivana a hoci on sám trpel vážnymi zdravotnými problémami, pred návštevou odborníka to pôsobilo tak, že práve ona potrebovala väčšiu oporu než jej muž. „Hlavne, keď sa otvoria dvere, nefňukáme,” snažil sa udržať na uzde ich spoločné emócie. 

Galéria: Karel Gott

Karel Gott bol obrovský bojovník
Zobraziť galériu (4)
Karel Gott bol obrovský bojovník  (Zdroj: Jan Zemiar)

Lekár mu potom oznámil, že sa zdá, že pacienti, ktorí dostávajú istý liek, majú väčšiu kvalitu života. V Gottových očiach sa zračila spokojnosť a bolo zjavné, že ho tieto slová upokojili i nakopli. „Ďakujem,” povedal lekárovi, no záber na Ivanu hovoril za všetko. V rukách zvierala vreckovku a vyzeralo to tak, že sa už-už rozplače a táto správa ju zrejme nijako neupokojila. 

O Karlovi sa vedelo, že svoj boj nevzdáva a rovnako to nechcel vzdať ani s láskou k hudbe, ktorá bola podstatnou súčasťou jeho života. Z ukážok z dokumentu je jasné, že hoci sa vôbec necítil dobre, pred fanúšikov sa chcel postaviť za každú cenu. Keď sa ho Ivana spýtala, ako sa cíti, povedal to na rovinu. „Radšej sa ani nepýtaj. Ale keď tam vojdem, ten kašeľ ustane,” dušoval sa maestro, ktorý v našich srdciach zostane navždy zapísaný ako najväčšia legenda česko-slovenskej hudby. 

 

Viac o téme: Karel GottDkoument
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu