Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ťažké chvíle Hasprovej počas karantény: Valentová zatvorená v hospici... EXKLUZÍVNE FOTO z "návštevy" dcéry!

Zobraziť galériu (7)

BRATISLAVA - Mnoho Slovákov aktuálne trpí, keďže kvôli stále úradujúcemu koronavírusu nemôžu navštíviť svojich najbližších. Špeciálne opatrenia vznikli aj kvôli seniorom, ktorých agresívny vírus ohrozuje najviac. Ich deti či vnúčatá tak museli obmedziť osobný kontakt a snažia sa im vypomáhať aspoň nákupmi, nechávajúc ich pred dverami. Ešte horšie to však zrejme majú starší ľudia zavretí v domovoch zdravotno-sociálnych služieb. Tie sú aktuálne označené ako extrémne rizikové miesta, čoho dôkazom je aj situácia v Pezinku. A práve v jednom podobnom zariadení sa nachádza ikonická Soňa Valentová (73), mama herečky Kataríny Hasprovej (47).

Návštevy v podobných zariadeniach sú aktuálne prísne zakázané, k svojim príbuzným sa rodina nedostane, až pokým sa toto opatrenie nerozhodne uvoľniť samotná vláda. Momentálne teda fungujú v špeciálnom režime. Jediné, čo najbližším pacientov umiestnených v hospicoch zostáva, je odovzdávať veci prítomným pracovníkom.  

Galéria: Katarína Hasprová navštívila hospic
Zrejme podobne prebiehala aj nedávna "návšteva" Sone Valentovej. Tá je pod neustálym lekárskym dohľadom od marca 2016, kedy ju postihla náhla cievna príhoda. Zasiahla ľavú polovicu jej tela, ale, ako sa neskôr vyjadrila jej dcéra Katka Hasprová, naša herecká ikona mala šťastie v nešťastí. Nebola potrebná následná operácia, pretože sa u Valentovej, našťastie, nevyskytlo krvácanie do mozgu.

Katarína Hasprová sa ďalej ako po dvere kvôli prísnym opatreniam ani nedostala.
Zobraziť galériu (7)
Katarína Hasprová sa ďalej ako po dvere kvôli prísnym opatreniam ani nedostala.  (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

V apríli sa v zariadení, kde je umiestnená Soňa Valentová, zastavila minimálne dvakrát.
Zobraziť galériu (7)
V apríli sa v zariadení, kde je umiestnená Soňa Valentová, zastavila minimálne dvakrát.  (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Ďalšou pozitívnou správou bolo, že príhoda sa neprejavila na jej reči ani pamäti, no keďže následky boli skôr fyzického rázu, umelkyňa nemohla chodiť. Divadelná diva tak zostala odkázaná na dohľad lekárov. Aktuálne sa o ňu stále starajú v petržalskom hospici v Bratislave, kde sa nedávno zastavila aj Hasprová. 

Katarína Hasprová sa o svojmu mamu príklade stará aj počas karantény.
Zobraziť galériu (7)
Katarína Hasprová sa o svojmu mamu príklade stará aj počas karantény.

Ťažké chvíle Hasprovej počas
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Tú sa podarilo zachytiť nášmu fotografovi počas apríla, svoju mamu navštívila minimálne dvakrát. Teda, pokiaľ sa táto krátka zastávka vôbec dá nazvať návštevou. Umelkyňa sa totiž ani nedostala cez dvere. Mame iba priniesla tašky, tie následne odovzdala zamestnankyni a rovnako rýchlo ako prišla, sa aj vytratila. O zdravotnom stave Valentovej sa aktuálne nič nevie, jej rodina totiž, pochopiteľne, o tejto téme veľmi rozprávať nechce. Zostáva tak len dúfať, že ikonickej herečke sa aspoň o niečo prilepšilo...

Viac o téme: Soňa ValentováKatarína Hasprová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu