Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pohreb bývalého repeťáka (†84): Obrad iba v kruhu najbližších... Ale pred krematóriom čakali fanúšikovia!

Zdeněk Sychra mal dnes pohreb v bratislavskom brematóriu. Zobraziť galériu (2)
Zdeněk Sychra mal dnes pohreb v bratislavskom brematóriu. (Zdroj: TASR/Vladimír Benko)

BRATISLAVA - Začiatkom apríla umelecký svet zasiahla správa o úmrtí speváka a herca hudobného divadla Zdeňka Sychru (†84). Dnes sa v Bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka. Kvôli COVID-19 musel byť smútočný obrad iba v kruhu najbližších. Verní fanúšikovia sa však s legendou mohli rozlúčiť pred sieňou!

Herec a známy spevák 60. rokov odišiel do umeleckého neba 3. apríla vo veku 84 rokov. Ako vtedy informoval Nový čas, Zdeněk krátko predtým podstúpil operáciu nôh a po nej nečakane skonal. Navyše, len deň po tom, ako pochovávali jeho milovanú manželku Milku. 


Hudobný svet má hlavu v smútku: Vo veku 84 rokov zomrel spevák Zdeno Sychra


A dnes sa konal aj jeho pohreb. Divadlo Nová scéna na svojom Facebooku informovalo, že najbližší a verejnosť sa s ním rozlúčili v bratislavskom krematóriu. „V Bratislavskom krematóriu bola dnes posledná rozlúčka so spevákom a hercom hudobného divadla Zdeňkom Sychrom. Zomrel 3. apríla vo veku 84 rokov,“ píše na svojich stránkach divadlo.

Kvôli zúriacemu koronavírusu podliehal pohreb, rovnako ako v prípade Evy Krížikovej, prísnym opatreniam. „Aj keď bola rozlúčka neverejná, priaznivci sa s ním rozlúčili vonku pred obradnou sieňou. Tam bola nainštalovaná obrazovka s množstvom fotografií z bohatej kariéry speváka, ktorý bol aktívny až do konca svojho života,“ prezradilo divadlo. 

„Zdeněk Sychra pochádzal z Moravy, bol členom orchestra Juraja Velčovského a celé 60. roky pôsobil v kabaretnom divadle Tatra revue. Od polovice 70. rokov pôsobil v spevohernom súbore Divadla Nová scéna. Zdeňka Sychru popularizovali desiatky melódií najmä v 60. rokoch, jeho najznámejšou je pesnička Pod Akropolou,“ priblížila Nová scéna.

Zaspomínajte si na najznámejšiu pieseň Zdeňka Sychru - Pod Akropolou

Viac o téme: Zdeněk Sychra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu