Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zubatá učiteľka zo Saxany po mozgovej mŕtvici: Už iba leží... Je to veľmi zlé!

Jana Drbohlavová si zahrala učiteľku vo filme Dívka na koštěti. Zobraziť galériu (4)
Jana Drbohlavová si zahrala učiteľku vo filme Dívka na koštěti. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Kto by si nepamätal učiteľku so zajačími zubami z obľúbenej českej komédie Dívka na koštěti? Jej predstaviteľka Jana Drbohlavová (78) sa však podľa najnovších informácií nemá najlepšie. Ako jej bývalý manžel Ladislav Županič (75) prezradil, herečka je na tom zdravotne veľmi zle. Po mozgovej mŕtvici už len leží!

Jana Drbohlavová, predstaviteľka slávnej pani učiteľky, ktorá si svoje hlodáky musela obrusovať napríklad aj na kábloch, prekonala mozgovú mŕtvicu pred štyrmi rokmi. A odvtedy sa jej stav rapídne zhoršil. Najprv len horšie chodila, no najnovšie sa už prestala hýbať úplne. 

Prezradil to jej exmanžel, herec a dabér Ladislav Županič. „Zrazu sa prestala pohybovať. Syn Honzík ju okamžite previezol do Nemocnice pod Petřínem, kde ju nalievali infúziami a snažili sa ju aspoň trochu rozpohybovať,“ prezradil bývalý muž. Snaha lekárov však bola márna. Drbohlavová chodiť nezačala. 

Rodina ju preto previezla naspäť do domu seniorov, kde posledné roky žila. „Ale len leží a pozerá. Zaobstarali sme jej takú tú tenučkú televíziu, aby ju mala priamo nad posteľou,“ povedal herečkin exmanžel. Napriek všetkým snahám však nič nepomáha. Umelkyňa totiž rezignovala. „Teraz už len leží. Je to veľmi zlé...“ povzdychol si Županič.

Jana Drbohlavová pred dvomi rokmi. Po mozgovej mŕtvici sa jej horšie pohybovalo. Dnes sa už nehýbe vôbec.
Zobraziť galériu (4)
Jana Drbohlavová pred dvomi rokmi. Po mozgovej mŕtvici sa jej horšie pohybovalo. Dnes sa už nehýbe vôbec.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jana Drbohlavová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu