Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V tom musia byť čary! Legendárna Saxana má 69 a vyzerá perfektne

Petra Černocká Zobraziť galériu (9)
Petra Černocká (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Neuveriteľné! Meno Petry Černockej je a už navždy bude späté najmä s počinom Dívka na koštěti, v ktorom stvárnila čarodejnicu Saxanu. A zdá sa, akoby dnešná oslávenkyňa kúzlila aj v bežnom živote. Pri pohľade na ňu sa až človeku nechce veriť, že má už 69 rokov.

Petra Černocká sa narodila 24. novembra 1949 v Prahe ako druhé dieťa. Jej otec bol právnik a mama úradníčka. Vyštudovala operný spev a hru na klavír. Už počas štúdia začala s vystupovaním a pôsobila aj na divadelných doskách. 

V roku 1968 sa Petra vydala za Jana Vaculíka, ktorý tiež prispel k tomu, že jej popularita stúpala. Mladá speváčka koncertovala nielen doma, ale aj po Európe.  

Petra Černocká ako Saxana.
Zobraziť galériu (9)
Petra Černocká ako Saxana.

V roku 1971 vyhrala Černocká konkurz do filmu Dívka na koštěti, vďaka ktorému ukázala, že vie byť aj herečkou. A hoci jej popularita rástla, v súkromí prežívala herečka veľmi smutné chvile. Prišla totiž o synčeka Peťka. „Zomrel kvôli zlej technológii pôrodu. Nemal žiadnu vrodenú vadu a bol zdravý,” povedala na margo toho po rokoch samotná Petra. Obrovskú bolesť prekonala aj vďaka tomu, že sa jej o desať rokov narodila dcéra Barbora. V roku 1980 sa s jej otcom rozviedli. 

Petra Černocká s dcérou Barborou.
Zobraziť galériu (9)
Petra Černocká s dcérou Barborou.  (Zdroj: Instagram)

Aktuálne je Petra druhýkrát vydatá. V roku 2004 povedala svoje "áno" hudobníkovi Jiřímu Pracnýmu. Po jeho boku je očividne šťastná. Hoci má 70-tku na krku, tak vyzerá skvele a asi len málokto by jej tipoval skutočný vek. 

Petra Černocká na aktuánej fotografii.
Zobraziť galériu (9)
Petra Černocká na aktuánej fotografii.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Petra Černocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu