Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šokujúce správy o mŕtvej hviezde Slunce, seno (†92): Pohreb odmietla... Svoje telo darovala!

Alena Karešová (†92) Zobraziť galériu (5)
Alena Karešová (†92) (Zdroj: FS Barandov)

PRAHA – Včera prišla z Českej republiky smutná správa o úmrtí herečky Aleny Karešovej (†92). Predstaviteľka pani Pláničkovej z komédie Slunce, seno však žila už niekoľko rokov osamotená, a tak v prípade svojej smrti odmietla aj pohreb. Telo darovala na akademické účely!

Pre český portál Blesk potvrdil smutnú správu Zdeněk Troška, ktorý tiež prezradil, že herečka bola dlhodobo osamelá. „Mal som ju hrozne rád. Naposledy sme spolu hovorili po Veľkej noci. Hovorila mi, že už ju nebaví život. Nikoho nemala, telo chátralo, sťažovala sa, že sa šmykla cestou do jedálne, kam chodila na obed. O jej smrti ma informovala jej posledná žijúca kamarátka,“ vyjadril sa režisér.

Alena Karešová, ktorá si zahrala v snímkach ako Bota jménem Melichar, Slunce, seno, jahody či Sestřičky pohreb zrejme mať nebude. Vzhľadom na to, že bola sama, rozhodla sa nechať po smrti ponechať svoje telo na akademické účely. „O jej smrti ma informovala jej susedka, jedna z jej posledných kamarátok. Pohreb nebude, sama pani Karešová si ho nepriala, vraj už nikoho nemá a svoje telo venovala lekárskej fakulte,“ povedal Troška. Aj po smrti tak bude pomáhať – vede a študentom.

Predstaviteľka pani Pláničkovej  Alena Karešová nechala svoje telo vede.
Zobraziť galériu (5)
Predstaviteľka pani Pláničkovej Alena Karešová nechala svoje telo vede.  (Zdroj: FS Barandov)

Viac o téme: Alena Karešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu