Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šokujúca správa z Čiech: Zdravotný stav Karla Gotta sa zhoršuje... Prichádza o sluch!

Zdravotné problémy Karla Gotta pribúdajú. Zobraziť galériu (5)
Zdravotné problémy Karla Gotta pribúdajú. (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

PRAHA - Uplynulý piatok sa v pražskom Divadle Na Jezerce zbehla smotánka českého šoubiznisu. Svoje osemdesiate narodeniny tam oslavoval najúspešnejší český spevák Karel Gott. Oslava však odhalila aj nemilé prekvapenie. Slávik totiž stráca sluch.

Napriek tomu, že sa spevák aj jeho manažment snažili veľkolepú oslavu utajiť, to sa nakoniec nepodarilo a novinármi sa to v okolí divadla len tak hemžilo. Okrem prichádzajúcich hostí, medzi ktorými bolo aj množstvo známych tvárí, podarilo sa zachytiť aj samotného maestra. Detailné fotografie však navyše odhalili niečo, čo sa Karel Gott snažil zatajiť.

Šokujúca správa z Čiech:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram K.G.)

V pravom i ľavom uchu má totiž drobné načúvacie zariadenie. Nenápadné drôtiky mu počas piatkovej oslavy viedli od uší pod vlasy, kde mal schovaný diskrétny mikroprístroj na zosilnenie zvuku. Spevák pritom už v minulosti niekoľkokrát žiadal novinárov, aby mu otázky kládli dostatočne nahlas, pretože dobre nepočuje. „Pán Gott zle počuje, preto tie naslúchadlá používa. S nikým o tom otvorene nehovorí, ale vieme to," povedal pre denník Blesk zdroj zo spevákovho okolia. Podľa zistení českého denníka by sa cena drobných načúvacích prístrojov mala pohybovať v prepočte okolo 2-tisíc eur.

Karel Gott
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

V prípade Karla Gotta nejde o čerstvú diagnózu. Už počas jeho koncertných turné v rokoch 2012 a 2014 odmietal používať odposluch a spoliehal sa iba na zvuk z reproduktorov. Gott sa profesionálne venuje spevu takmer celý život a aj vo svojom úctyhodnom veku má stále naplánované desiatky koncertov. Zhoršenie sluchu je pri jeho veku naozaj pochopiteľné, spevák však odmieta prezradiť, či sú jeho problémy spôsobené vekom alebo ide o špecifické ochorenie.

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu