Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najťažšie obdobie v živote Paľa Drapáka: Prehovoril o smrti otca

Pavol Drapák Zobraziť galériu (4)
Pavol Drapák (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Pre niekoľkými dňami oslávila návrat na hudobnú scénu jedna z najväčších slovenských legiend. Svoj nový album pokrstil spevák Paľo Drapák, niekdajší líder skupiny Metalinda, ktorú dodnes poznajú snáď všetky generácie.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Pavol vo svojom živote prekonal naozaj ťažké chvíle. Medzi tie najhoršie určite patrí smrť jeho milovaného otca, ktorá ovplyvnila aj jeho pôsobenie na hudobnej scéne. „V roku 2000 mi zomrel tatino. Tesne pred Vianocami, štyri dni. Vtedy sa aj u nás v rodine zbehlo veľmi veľa vecí. Aj so Žanetkou. Bolo to všetko dokopy. Povedala mi, že je nešťastná. Pýtal som sa, prečo to tak je, že to sem dospelo,“ prezradil nám, keď sme sa pýtali, kedy vzniklo rozhodnutie opustiť ikonickú kapelu.

Pavol Drapák priznal, že jeho rozhodnutie opustiť Metalindu ovplyvnila smrť otca a niekdajšie problémy s manželkou.
Zobraziť galériu (4)
Pavol Drapák priznal, že jeho rozhodnutie opustiť Metalindu ovplyvnila smrť otca a niekdajšie problémy s manželkou.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Manželka Janette je pre Paliho obrovskou oporou. Takto mu fandila počas krstu nového CD.
Zobraziť galériu (4)
Manželka Janette je pre Paliho obrovskou oporou. Takto mu fandila počas krstu nového CD.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Spevák začal mať pocit, že jeho kariéra výrazne ovplyvnila jeho súkromie, ktorému sa nedokázal venovať tak, ako by chcel. A tak sa rozhodol pre radikálnu zmenu. „Pýtal som sa, či to je všetko tým, že som sa nevenoval rodine, iba muzike. Tak som prehodnotil svoje pôsobenie v Metalinde a začal som po svojej sólovej dráhe. No a tým, že som to robil slobodne, bolo to niečo iné. Mohol som sa realizovať a asi to urobilo zo mňa to, že sa cítim vo svojej komfortnej zóne,“ vysvetlil Drapák, ktorý je aktuálne šťastným „oteckom“ svojho nového albumu Dvanásť XII.

Viac o téme: Pavol Drapák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu