Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Divoká jazda herca Stankeho: Pre alkohol prišiel o vodičák!

Richard Stanke spôsobil dopravnú nehodu. Zobraziť galériu (5)
Richard Stanke spôsobil dopravnú nehodu. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poriadne si zavaril! Herec Richard Stanke (52) si narobil problémy po tom, ako v pondelok spôsobil dopravnú nehodu. Našťastie, incident sa zaobišiel bez zranení, no populárneho herca i tak trest neminie. Zhabali mu totiž vodičák.

K dopravnej nehode došlo na kruhovom objazde v blízkosti nového petržalského sídliska. Informoval o tom denník Nový čas. „Podľa doterajších informácií viedol vodič osobné vozidlo, pričom pri prejazde kruhovým objazdom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, v dôsledku čoho ľavým predným kolesom narazil do vyvýšeného obrubníka deliaceho ostrovčeka," informovala polícia.

V háji - dogabaná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky.sk)

Našťastie, pri nehode nedošlo k žiadnym zraneniam, no na mieste museli zasahovať policajti. Tí u herca vykonali aj dychovú skúšku. Práve tá sa postarala o nemilé prekvapenie. Odhalila totiž, že Stanke pred jazdou čo-to popil. „Bola mu nameraná hodnota 0,36 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,75 promile. Aj výsledok opakovanej dychovej skúšky bol pozitívny." Podľa týchto hodnôt si Stanke doprial viac než len jeden pohárik pred tým, ako sadol za volant. Nielenže si spôsobil škodu približne 6-tisíc eur, ale polícia mu za priestupok na mieste zadržala aj vodičský preukaz.

Herca sme v danej záležitosti oslovili. „Nehnevajte sa, no nebudem sa k tomuto vôbec vyjadrovať," slušne nás odbil Stanke.

Richard Stanke a Táňa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Stankemu teraz zostáva čakať, kým polícia záležitosť uzavrie. Aký trest hercovi napokon udelí, ukáže až prebiehajúce vyšetrovanie. Keďže herec sa angažuje aj v politických otázkach, kde apeluje hlavne na slušnosť, internetom sa okamžite na jeho adresu začali šíriť sarkastické vtipy. Nech už teda verdikt polície vyznie akokoľvek, v očiach verejnosti bude mať hercovo pochybenie dohru.

Viac o téme: Dopravná nehodaRichard Stanke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu