Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z tohto mrazí! Kövešová na stope pedofilom: Prehovorili obete a... aj dcéra známej herečky

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (4)
Kristína Kövešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kauza pedofilov nemá konca. Reportérka Kristína Kövešová (35) sa už niekoľko dlhých týždňov venuje pátraniu a konfrontácii s mužmi, ktorí na internete vyhľadávajú maloleté dievčatá. Tie sa následne pokúšajú nalákať na osobné stretnutie za účelom intímneho kontaktu. Hoci bola celá záležitosť už mnohokrát medializovaná a v niekoľkých prípadoch došlo k začatiu trestného konania, dospelí muži zneužívajúci naivitu detí sa medzi nami stále pohybujú. A Kristína sa opäť rozhodla konať!

„Prichytili sme niekoľkých ľudí, ktorí prišli na rande a chceli sa stretnúť s 11- alebo 12-ročným dievčatkom. Títo muži dávali týmto deťom sexuálne návrhy, chceli s nimi mať sex a naozaj prekračovali hranicu. Bolo začatých viacero trestných konaní, boli urobené domové prehliadky,“ povedala nám v úvode Kristína, keď sme sa zaujímali, ako prípad pokračuje.

Kristína Kövešová
Z jej ďalších slov nás však zamrazilo. Nielenže sa muži ani po medializácii o styk s maloletými zaujímať neprestali, no reportérke sa začali ozývať samotné obete, ktoré týmto peklom prešli. „Reálne mi píšu mladé dievčatá, ktoré boli sexuálne zneužité. Sú to dievčatá, ktoré majú 11, 12, 13 rokov. Ja som len pred pár dňami bola s dievčaťom, ktoré malo 12 rokov a ktoré mi povedalo, že bolo 2 roky priateľkou jedného z mužov. Teda od 12 rokov do 14 s ňou reálne chodil,“ povedala nám Kristína s tým, že o ďalších detailoch ohľadom týchto dievčat hovoriť nemôže, keďže ich chce chrániť.

To, čo si od jednej z nich vypočula, ju však nenechalo chladnou. „Hovorila, ako sa zbližovali, bez vedomia jej rodičov spolu chodili na pole a tam sa postupne intímne zbližovali. Dokonca to zašlo až tak ďaleko, že toto dievča s ním stratilo poctivosť,“ prezradila nám reportérka, ktorá priznáva, že ani v najhoršom sne sa jej nezdalo o tom, koľko pedofilov na Slovensku máme. Na falošné profily, ktoré vytvorila na internete, sa jej totiž stále ozývajú ďalší. Zneužité dievčatá následne často skončia s antidepresívami u psychiatra a majú kompletne zničené životy. 

Aj takéto správy dostala Kristína Kövešová na svoj falošný profil 12-ročného dievčatka
Zobraziť galériu (4)
Aj takéto správy dostala Kristína Kövešová na svoj falošný profil 12-ročného dievčatka  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Aj preto sa Kövešová rozhodla, že je potrebné šíriť viac osvety. Už zajtra sa v Bratislave bude konať diskusia, ktorej sa zúčastnia renomovaní odborníci. V televízii je totiž priestor, ktorí svojim reportážam môže venovať, časovo obmedzený. „Budú tam súkromní detektívi, právnici, bude tam vyšetrovateľ, s ktorým spolupracujem, sexuologička, ktorá je denne v kontakte s pedofilmi aj obeťami,“ povedala nám. A to ani zďaleka nie je všetko.

Podľa jej slov bude prítomná aj známa osobnosť, ktorá má s podobným problémom osobnú skúsenosť. „Bude tam žena, jedna známa herečka, ktorej dcéra si to prežila - tieto útoky, a chceli od nej niečo vymámiť na detskú pornografiu. Ja tam viem premietnuť všetky tie videá, všetkých kriminálnikov. Ukážeme si prípady dievčat, čo zažili. Vieme to rozobrať,“ povedala nám na záver Kristína, ktorá vyzýva rodičov, aby neboli ľahostajní a v prípade podobných skúseností rozprávali.

Ak vás táto téma zaujíma, nezabudnite, že už zajtra sa môžete na diskusii zúčastniť osobne. Lístky na novú investigatívnu live show Kristíny Kövešovej nájdete v sieti Predpredaj.sk»

Viac o téme: Kristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu