Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutná správa z hudobnej scény: Zomrel slovenský hudobník Fedor Frešo (†71)

Fedor Frešo Zobraziť galériu (5)
Fedor Frešo (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vo veku 71 rokov zomrel slovenský hudobník Fedor Frešo. Potvrdila rodina zosnulého.

Fedor Frešo odišiel podľa slov jeho rodiny nečakane v utorok v popoludňajších hodinách. Presné dôvody zatiaľ nie sú známe. "Je to tak neočakávané, Fedor bol súputníkom, začínali sme spolu v roku 1968, však je jedným z tvárí na obale prvého albumu skupiny Prúdy Zvoňte, zvonky," reagoval Pavol Hammel.

Pripomína, že Fedor Frešo bol jediný, ktorý bol pri Prúdoch do dnešných dní. "Je to nečakané o to viac, že v týchto dňoch už pripravujeme turné Prúdy The Best of Tour 2018, prvý koncert je už o mesiac," doplnil. Správa o Frešovom úmrtí zaskočila aj bubeníka skupiny Prúdy a Collegium Musicum Dušana Hájeka. "Zaskočilo ma to, prežili sme spolu príjemné chvíle," poznamenal.

"Slovo nečakané nevystihuje túto smutnú správu, ešte v nedeľu sme boli spolu. Boli sme si blízki, môžem o Fedorovi povedať len dobre a spomínať na neho len v tom najlepšom," povedal hudobník Laco Lučenič. "Zlá správa, nevyberá si a našla si aj medzi hudobníkmi. Len pred pár dňami sme dokončili nahrávanie albumu a pred nami je koncertné turné," uviedol hudobný vydavateľ, producent pripravovaného turné Prúdy The Best od Tour 2018 Pavol Maruščák.

Fedor Frešo sa narodil 6. januára 1947. Bol basový gitarista, jedna z najvýraznejších osobností slovenskej rockovej scény. Vyštudoval hru na kontrabas na bratislavskom konzervatóriu. Účinkoval v skupine Soulmen Deža Ursínyho, potom to boli Prúdy, Collegium Musicum, Modrý Efekt, Fermáta a T&R Band. Do konca roku 1989 pracoval v Slovenskom rozhlase ako hudobný režisér.

Viac o téme: Fedor Frešo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu