Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragická smrť Třísku: Prekvapivé výsledky pitvy a mrazivé posledné prianie!

Jan Tříska Zobraziť galériu (6)
Jan Tříska (Zdroj: SITA)

PRAHA – Český herec Jan Tříska (†80) pred vyše týždňom tragicky odišiel z tohto sveta – zomrel po páde z Karlovho mosta do Vltavy. Hoci sa neustále špekuluje, či išlo o nehodu alebo samovraždu, podľa pitevnej správy nebolo príčinou jeho smrti utopenie. Okrem prekvapivých výsledkov z pitvy mnohých zamrazí aj jeho posledné prianie, ktoré vyslovil v čase, keď ešte žil spokojným životom.

Podľa informácií českého Blesku herca o život pripravilo niečo iné než utopenie. Z policajného spisu totiž vyplýva, že hoci vo vode ležal tvárou dolu najmenej 10 minút, v pľúcach mal vody iba nepatrné množstvo a podľahol niečomu inému. A to mnohonásobným poraneniam.

Tie si spôsobil buď nárazom o pilier mostu, alebo dopadom na vodnú hladinu. Zo správy patológa vyplýva i to, že mal zlomenú chrbticu. Ukázalo sa tak, že i keby sa herca podarilo z vody vytiahnuť skôr, pád by rovnako asi neprežil.


MRAZIVÉ VIDEO Posledné minúty umierajúcej legendy: Takto Tříska bojoval po páde z mosta o život v rieke!


Jan Tříska takmer 10 minút ležal dolu hlavu na hladine rieky.
Zobraziť galériu (6)
Jan Tříska takmer 10 minút ležal dolu hlavu na hladine rieky.

Posledná rozlúčka s hercom má prebehnúť v piatok v Národnom divadle v Prahe. Doteraz však nebolo isté, čo sa stane s jeho pozostatkami. Či bude mať hrob v Čechách alebo v Amerike, kde žil s rodinou už dlhé roky. Samotný Tříska kedysi uvažoval o tom, kde chce byť pochovaný.

 „V Liboci, čo je západná periféria Prahy, tam býval taký malý cintorín, kam sme sa ako chalani chodili hrať. Jednoducho si ho pamätám z detstva,“ povedal kedysi Lidovým novinám herec s tým, že miesto už ale bohužiaľ zrušili. Preto musel svoje rozhodnutie prehodnotiť. Inšpiroval sa svojou manželkou Karlou Chadimovou(74), ktorá mu kedysi povedala, ako by chcela byť pochovaná ona.

„Moja žena o tom žartuje. Hovorí: ’Prosím ťa, pamätaj si, že chcem byť rozprášená. ‘Ja by som sa k nej pripojil. Chcem byť s ňou hodený do mora,“ uviedol minulý rok v rozhovore pre časopis Téma. „I keď sa v ňom nekúpem,“  dodal  a vysvetlil, že oceán ho nijako zvlášť nelákal, pretože po emigrácii v 70. rokoch žil v Kalifornii, kde mal more za rohom. Magickejšie pre neho bolo miesto v Čechách, práve Karlov most a Vltava, kam chodil herec pri každej návšteve svojej domoviny. Práve tento rituál sa mu stal však osudný.

Viac o téme: Jan Tříska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu