Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Premiéra kontroverznej hry v divadle: Patrik Vyskočil o šikane!

Patrik Vyskočil Zobraziť galériu (30)
Patrik Vyskočil (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Pred pár dňami sa v Divadle Nová scéna konala premiéra kontroverznej hry Punk rock, ktorá skúma problémy a svet mladých a upozorňuje na nebezpečenstvo šikany. Jednu z hlavných úloh si zahral obľúbený muzikálový herec Patrik Vyskočil (25). Zaujímalo nás preto, či sa on v súkromí stretol so šikanou.

Vyskočil - Punkrock

V Divadle Nová scéna sa nedávno konala premiéra hry známeho britského autora Simona Stephensa - Punk Rock. Tá priniesla na javisko poriadnu dávku napätia a upozornila na problémy a nebezpečenstvo šikany medzi mladými.

Jednu z výrazných úloh si inscenácii zahral aj Patrik Vyskočil. Zaujímalo nás preto, či sa on niekedy vo svojom súkromí stretol so šikanou. „S takouto drsnou šikanou, aká bola vyobrazená v dnešnom predstavení, som sa, našťastie, nestretol v živote, ani na základnej škole a tobôž nie na konzervatóriu, kde boli samí umelci. Na základnej možno bolo pár vyhrotených situácií, ktoré si pamätám, ale nikdy to nenabralo také grády, ako sme my prezentovali tu v našej inscenácii,“ priznal herec.

A ako by sa zachoval, keby sa stal svedkom niečoho takého? „Neviem. Teraz, keď mám 25 rokov, tak by som sa zachoval asi inak, ako keď som bol malý, bojazlivý, nemal som toľko skúseností. Teraz by som sa zastal niekoho šikanovaného, určite. Ale neviem, ako by som sa zachoval, keby som bol mladý. Asi by som sa bál, možno by som to odignoroval, možno by som to bral ako niečo, čo je normálne v školách. Bohužiaľ, väčšina decák to tak berie, že takto to je, lebo to vidia vo filmoch, vidia to v seriáloch. Ale asi by som sa zachoval už inak, keď mám 25 rokov,“ povedal Vyskočil.

Ten sa vraj nikdy nepobil a fyzickému násiliu a dodnes okľukou vyhýba. „To je zaujímavé, ja som sa asi nikdy reálne nepobil a nemám to ani v úmysle. Dokonca smo z dediny, kde sú známe krčmové bitky, bitky medzi dedinami, ale našťastie som sa s ničím takýmto nestretol,“ priznal Patrik. „Keď som chodil na základnú školu, tak som navštevoval 3 roky karate a odišiel som z toho, keď sme sa začali biť v kruhu, lebo ja dosť odmietam násilie,“ dodal herec. Aké má v kariére ciele a akú hru by si chcel v budúcnosti zahrať, sa dozviete vo VIDEU vyššie.

Viac o téme: Patrik Vyskočil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu