Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zásadné rozhodnutie exmarkizáka Bruchalu: Odchod zo Slovenska!

Pavel Bruchala Zobraziť galériu (5)
Pavel Bruchala

BRATISLAVA - Poriadne sa mu zmenil život! Pavel Bruchala pred dvomi rokmi nečakane skončil v televízii Markíza, kde pôsobil viac ako desaťročie. Istý čas moderoval rannú reláciu v televízii Joj, ktorá však po pár mesiacoch z obrazoviek zmizla. Teraz moderátor dokonca vážne rozmýšľa, že by nadobro odišiel zo Slovenska.

Pavel Bruchala bol riadne šokovaný, keď sa dozvedel o terore na vianočných trhoch v Berlíne. Na mieste bol totiž len deň pred tragédiou. Pri tejto príležitosti sme sa moderátora spýtali, či niekedy neuvažoval o živote v zahraničí. A prekvapil nás odpoveďou, že nad tým práve teraz dosť vážne rozmýšľa. Situácia na Slovensku sa mu totiž vôbec nepozdáva. 

Keď tak veľa cestujete, nerozmýšľali ste nad tým, že by ste sa odsťahovali do zahraničia?

Čím ďalej nad tým veľmi intenzívne uvažujem.. Takže teraz som práve vo fáze, kedy riešim, ktorým smerom sa vydám a čo by to zase obnášalo, lebo nemám 16-17 rokov, už predsa len mám ten svoj vek aj nejaké skúsenosti a nároky, to je druhá vec... A zase nepôjdem len tak na blink, že niekde sa vyspím, že niekto niekde ma prichýli. Musíte mať nejaké to zázemie, musíte vedieť, čo v tej danej krajine budete robiť. Samo sa vám nič nestane. Takže som naozaj v štádiu, že som naozaj dosť znechutený a sklamaný zo Slovenska. Sklamaný aj z tej politickej situácie, aj z atmosféry, ktorá v tejto krajine je... Z ľudí, ktorí dokážu naivne veriť v to, že nejaká, možno je to silný výraz, ale polofašistická strana vás môže zachrániť, alebo extrémistická, povedzme to tak... že je tá, ktorá spasí Slovensko. To je naivita týchto ľudí a väčšinou sú to ľudia, ktorí nikdy v živote nikde neboli a proste tie klapky na očiach majú tak priklapnuté, že si naozaj myslia, že to zmení nejaký Kotleba a spol. To je strašná naivita až hlúposť tých ľudí. Ja viem, že veľa ľudí sa má zle na Slovensku, špeciálne tí, ktorí nežijú vo väčších mestách, ale sú na dedinách a majú naozaj elementárne problémy s prežitím, zažívajú problémy atakov zo strany Rómov a podobne, ale stále si myslím, že nie je dôvod, aby sme prerástli do nenávisti voči komukoľvek okolo nás a nechceli si pomáhať a čokoľvek. V tomto je to cestovanie úžasné, že vám ukazuje, že svet môže fungovať aj trochu inak. Učí k obrovskej tolerantnosti, skromnosti a proste akceptácii iných kultúr, národností, iných názorov, toto trochu vidím ako veľký problém Slovákov, v tých strašne obmedzených názoroch. Že nie sme ochotní akceptovať niečo, čo nepoznáme. A v tomto je svet oveľa, oveľa ďalej, preto, keď bude tá príležitosť a bude to opodstatnenejšie a tak ďalej, tak ja nemám problém odísť zo Slovenska, naozaj. A možno istý čas budem niekde a potom sa presťahujem niekde. Ja nehovorím, že som... Ja nie som národovec, ja sa určite nepovažujem za veľkého národovca a že sa budem biť do pŕs, že ja som Slovák, kto je viac. Určite nie – ja som človek. Ja hovorím, že som človek, ktorý sa narodil na Zemi. Zem je guľatá a poskytuje viacero možností na bývanie, nie je to len Slovensko.

Nad ktorou krajinou rozmýšľate?

Viete čo? Ja mám rád Európu, zas Európa je Európa, je to veľmi kultúrny svetadiel, kultúrna časť sveta aj to vnímanie života a všetkého je pre mňa v Európe najprijateľnejšie, to určite, čiže pre mňa, zase keby som mal odísť niekam inam zo Slovenska a zostať v Európe, tak chcel by som mať nejaký benefit, a to je slnko a more. Takže keď už odísť zo Slovenska, tak za morom a za slnkom. Takže Španielsko je pre mňa taká krajina, kde by som si vedel predstaviť žiť. Lebo je tam vysoká životná úroveň, sú tam veľmi milí ľudia, ja často chodím do Španielska a je tam úžasná klíma. Proste celoročne... Super jedlo, super kultúra. Španielsko je zatiaľ taká krajina, kde by som si dokázal predstaviť žiť.

Zatiaľ je to teda vo fáze rozmýšľania?

Rozmýšľania a možno už uvažovania nad nejakou konkrétnou destináciou a službami, viete, že proste čo tam budem robiť a také veci... Uvidíme. Ale, ja zase tým, že veľa cestujem a vždy som niekde inde, tak ja možno aj tým smerom uvažujem, že ja nemám problém proste len cestovať stále. Ja nepotrebujem tu vlastniť nejaký veľký dom a dve autá, to sú všetko tak malicherné, tak materiálne veci, ktoré človek vôbec nepotrebuje k životu. Sú úplne iné hodnoty, ktoré nám chýbajú k životu a na ktoré by sme viac mali dbať a ich budovať, ako proste vily a dvojmetrové –trojmetrové múry medzi nami a podobne. Takže ja cestujem s ľuďmi po svete a mám z toho strašnú radosť. Ja sa teším.

 

Viac o téme: Pavel Bruchala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu