Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvé pocity exmarkizáka Bruchalu po terore v Berlíne: Z jeho slov mrazí...!

Pavel Bruchala v nedeľu ešte nevedel, aké veľké má šťastie, že sa na vianočné trhy v Berlíne vybral práve v tento deň. Zobraziť galériu (4)
Pavel Bruchala v nedeľu ešte nevedel, aké veľké má šťastie, že sa na vianočné trhy v Berlíne vybral práve v tento deň. (Zdroj: Instagram P.B.)

BERLÍN - Celý svet je zhrozený z teroristického útoku, ktorý sa v úvode tohto týždňa odohral v nemeckom Berlíne. Na vianočné trhy vpálil v plnej rýchlosti unesený kamión a zabil 12 ľudí a ďalších 48 ich je zranených. Len deň pred terorom si sviatočnú atmosféru na mieste tragédie vychutnával aj markizácky exmoderátor Pavel Bruchala (39). Dnes keď sa na to pozrie spätne... Z jeho slov mrazí!

Európu v pondelok večer ochromila správa o teroristickom útoku na vianočných trhoch v Berlíne. Do davu vpálil unesený kamión plný železa, čo si vyžiadalo 12 životov a 48 zranených ľudí. Len deň predtým sa na mieste tragédie nachádzal aj slovenský moderátor Pavel Bruchala. Toho sme v tejto súvislosti oslovili... A z jeho slov doslova mrazí. 


Hrôzostrašný ŠOK z Berlína: Terorista unikol, je ozbrojený, lov začal


„Ja keď si predstavím to, že presne, presne na tom mieste som pil varené víno a som sa tak vytešoval z tej atmosféry... Lebo tie berlínske vianočné trhy sú veľmi pekné a naozaj veľmi príjemná atosféra tam bola. Ľudia si to užívali a je hrozné, že také niečo zažijete v sekunde,“ povedal pre Topky.sk exmarkizák, ktorý si uvedomuje, že mal obrovské šťastie.

Vcítil sa však aj do ľudí, ktorí sa na mieste nachádzali práve v tom tragickom momente. „Je to naozaj už len o veľkom šťastí. Predstavte si, že tam ste stáli a možno meter vás delil od toho, či vás ten kamión zachytí, alebo nezachytí. Je to o tom, že iní zase mali šťastie, ktorí sa v tej chvíli tam nachádzali, ale boli o meter - dva od jazdy toho kamióna a prežili,“ zamyslel sa Bruchala. 

No zhrozený je aj z dnešnej doby a zo samotného správania ľudí. „Je hrozné, čo dnešná doba prináša, že prvé čo ľudia urobia je, že si začnú všetko nakrúcať. Namiesto toho, aby pomohli, tak si nakrúcajú videá. Je to až také nechutné, naozaj nechutné divadlo, čo ľudia robia. Ale to je taká doba, že každý máme mobil a všetko zdieľame,“ povedal na rovinu moderátor.

Ten bol v Berlíne spolu s partiou kamarátov. „Bol som tam cez víkend a bolo mi príjemne. To sú veci, ktoré sa nedajú predpokladať ani ovplyvniť. Ale som rád, že som bol na tom mieste, nie v tej chvíli, kedy sa to stalo, ale deň predtým. Ale neteší ma to, lebo môj život je o cestovaní a stále som niekde vo svete,“ skonštatoval známy Slovák. Zároveň priznal, že ho síce útoky od spoznávania nových krajín neodradia, no v súčasnosti je oveľa opatrnejší a zbytočne neriskuje.

„Rozhodujem sa o cestovaní aj tým smerom, kde je menšie riziko, že sa môže niečo stať. Tak teraz samozrejme nemám v pláne ísť do Ankary alebo do Istanbulu, lebo viem, že je to isté riziko týmto smerom. Ale vidíte, že dnes si už nevyberiete, že kde sa niečo stane, alebo nestane. Ale istým spôsobom sa to, bohužiaľ, dalo očakávať, že práve na takých miestach, ako sú vianočné trhy v Európe, sa nájde nejaký blázon, ktorý urobí takúto vec,“ dodal Bruchala, ktorého nešťastia na cestách doposiaľ, chválabohu, obchádzali.

Viac o téme: Pavel Bruchala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu