BRATISLAVA - Najkrajšie sviatky roka sú už za dverami, vianočné nákupy vrcholia a s nimi aj vypekanie chutných dobrôt. Tento rok vám prinášame recepty na celkom tradičné jedlá, ale aj na doposiaľ nevídané mňamky z kuchyne známych Slovákov. Napečte si výborné medovníky ako od mamičky, podľa dievčat z dua TWiiNS.
SUROVINY:
100-150 g másla, 3 lyžice medu, 400 g práskového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 4 vajíčka, 650-700 g hladkej múky, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, citrónová kôra
POSTUP:
Mášlo, med, cukor a škoricu rozpustíme nad parou, potom odstavíme. Vmiešame rozšľahané vajcia a múku. Vypracujeme cesto a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Rozvalkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Potom to už len poukladáme na vymastený plech a dozlatista pečieme v elektrickej rúre pri teplote 190 °C. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom.
TIP NA ZDRAVŠÍ VARIANT:
Bielu múku môžeme nahradiť špaldovou a práškový cukor úplne vynechať. Perníčky budú aj tak veľmi chutné.
Dobrú chuť!