Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Posledná rozlúčka s hercom Jurajom Slezáčkom (†73): Odišiel štýlovo!

Verejná rozlúčka s Jurajom Slezáčkom. Zobraziť galériu (28)
Verejná rozlúčka s Jurajom Slezáčkom. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rodina, blízki, ale aj celá verejnosť, ktorá herca Juraja Slezáčka (†73) milovala, mu dnes dáva posledné zbohom. Umelec minulý týždeň podľahol zákernej rakovine ústnej dutiny. Pred poludním sa v bratislavskom divadle P.O. Hviezdoslava konala verejná rozlúčka. A ako poznamenal herec Dušan Jamrich - legenda odišla naozaj štýlovo.

Minulý týždeň Slovensko šokovala správa o smrti herca Juraja Slezáčka. Umelec podľahol zákernej rakovine ústnej dutiny, s ktorou bojoval dlhé dva roky.


Obrovská rana pre umeleckú obec: Zomrel obľúbený herec Juraj Slezáček (†73)​!


Dnes, krátko pred poludním sa v mestskom divadle P. O. Hviezdoslava konala verejná rozlúčka. Práve tak si to totiž legenda želala. „S hercom, riaditeľom Činohry SND a pedagógom na VŠMU Jurajom Slezáčkom sa na jeho želanie rozlúčime v piatok 12. augusta o 11:00 hod v Divadle P. O. Hviezdoslava, kde prežil veľkú časť svojej umeleckej kariéry,“ oznámili v stredu na facebookovej stránke SND. 

V divadle P. O. Hviezdoslava je vystavená kondolenčná kniha, do ktorej verejnosť a blízki môžu napísať svoje posledné zbohom Jurajovi Slezáčkovi.
Zobraziť galériu (28)
V divadle P. O. Hviezdoslava je vystavená kondolenčná kniha, do ktorej verejnosť a blízki môžu napísať svoje posledné zbohom Jurajovi Slezáčkovi.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Rakva s umelcom bola vystavená na pódiu a na čestnej stráži sa pri nej striedali známi umelci - za všetkých spomeňme Emila Horvátha, Zuzanu Cigánkovú či Štefana Bučka. Nechýbali ani jeho hereckí kolegovia z jojkárskeho Paneláku. Pódium doslova praskalo vo švíkoch. 

Nad javiskom visí plátno, na ktorom Slezáčkovu fotku s milovaným psom Klorkom vystriedali zábery z predstavení, v ktorých umelec hral.
Zobraziť galériu (28)
Nad javiskom visí plátno, na ktorom Slezáčkovu fotku s milovaným psom Klorkom vystriedali zábery z predstavení, v ktorých umelec hral.  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Bol múdrym šéfom, dával šance mladým. Liečil problémy vždy s pokojom, elegantne a vecne. S veľkým porozumením a šarmom,“ zaznelo z úst generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla Mariána Chudovského. 

Smútiacim sa prihovoril aj generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.
Zobraziť galériu (28)
Smútiacim sa prihovoril aj generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Milovali sme tvoj humor. Mnohí sme chceli, aby si na našej poslednej ceste hovoril ty. Vedel si byť prísny, spravodlivý, vedeli sme, že sa s tebou ako kolegovia môžeme podeliť o každý problém,“ odkázala Slezáčkovi do neba Zuzana Fialová. 

Pri mikrofóne nechýbal ani umelcov najlepší kamarát Oldo Hlaváček, či jeho panelákova manželka Božidara Turzonovova, ktorá si zaspomínala na ich spoločné účinkovanie. Svojho nebohého kolegu pozdravila, akoby bol pri nej: „Ahoj Juraj!“

Dlhoročnému kamarátovi sa naposledy verejne prihovoril aj herec Štefan Bučko, ktorému z hlasu znel obrovský smútok. „Keď som ťa na začiatku prízdnin volal do Kocúra a Jelka ťa doviezla na vozíčku a keď sme sa po troch hodinách lúčili, netušil som, že je to naposledy. Za tie tri hodiny sme pospomínali veľmi veľa,“ zneli slová Slezáčkovho kamaráta. 

Smútočnú atmosféru na chvíľu rozveselil, okrem filmových ukážok, aj herec Dušan Jamrich. „Odišiel si štýlovo, v meste, kde si sa narodil. Dal si si pohár vínka, zaplatil a odišiel. My všetci smútime za radosťou, ktorú si nám spôsoboval, kým si tu bol,“ povedal umelec, ktorého príhody s Jurajom Slezáčkom, rozveselili všetkých prítomných. 

Na záver si prítomní venovali hercovi Jurajovi Slezáčkovi ešte posledné standing ovation. Všetci stáli a tlieskali ešte dlho po tom, čo opona padla. 

ČESŤ JEHO PAMIATKE!

Viac o téme: Juraj Slezáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu